9 ilde paralel yapı operasyonu !

9 ilde paralel yapı operasyonu !

9 ilde çok sayıda adrese yönelik olarak düzenlenen “FETÖ-PDY” yapılanması operasyonunda çok sayıda işadamı gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen "himmet" operasyonunda, 100 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, Dumankaya şirketlerinin yönetici ve ortakları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

DUMANKAYA'NIN SAHİPLERİ DE GÖZALTINDA

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat'ın sahipleri de bulunuyor.Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın bir süreden beridir faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat bir dizi proje üstlendi. Dumankaya bünyesinde, inşaat şirketlerinin yanı sıra, filo kiralama, sigorta ve plastik sektörürde faaliyet gösteren şirketler de bulunuyor.

Karar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde yürütülen operasyonda, "terör örgütüne üye olma" ve "Terörün Finansmanına Dair Kanununa muhalefet" iddiasıyla 100 kişi gözaltına aldı.

Operasyonların devam ettiği öğrenildi.

DUMANKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

"Basın yayın organlarında yer aldığı gibi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir.

53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır.

Kurumumuz, süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."