Abdullah Gül'ün makam aracı filosu ve koruma ordusu iddiası olay oldu

Abdullah Gül'ün makam aracı filosu ve koruma ordusu iddiası olay oldu
Güncelleme:

Türkiye AK Parti iktidarının yürürlüğe koyduğu kamuda tasarruf tedbirleri düzenlemesinin gölgesinde kamudaki makam aracı filolarını ve koruma memuru sayılarını tartışırken, 11. Cumhurbaşkanı Gül’e tahsis edilmiş halde 75 koruma, 17 makam aracı olduğu iddia edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığına yakın kaynaklara göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisine ve eşi Hayrünissa Gül’e tahsis edilmiş 2'si zırhlı Mercedes, 1’i Audi olmak üzere koruma polislerini taşıyan toplam 17 makam aracı bulunuyor.

Ayrıca 75 de koruma polisi olduğu iddia ediliyor.

Aydınlık'tan Kaan Özbek'in haberine göre makam araçlarından birini eşi kullanıyor. Diğer zırhlı Mercedes ise yedek. Geri kalan 14'ü koruma ve sekretarya hizmetlerinde kullanılıyor. Gül'ün makam aracında radyasyona karşı korumalı cam ve güvenlik için özel görüntüleme cihazları da bulunuyor.

Öte yandan, Gül’ün selefi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in emrinde yalnızca 2 makam aracı ve toplamda 4 koruma görevlisi bulunuyor. Makam araçlarından biri Sezer’in korumaları tarafından kullanılıyor.

 

Aydınlık