Acı üstüne acı: 4 evladımız şehit

Acı üstüne acı: 4 evladımız şehit

Şırnak ve Diyarbakır'daki saldırılarda 4 güvenlik görevlisi şehit düştü..

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde dün gece 1 polisin şehit edilip 4 polisin yaralanmasının ardından bugün de acı haberler peş peşe geldi. Diyarbakır'da teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 2 polis şehit oldu. Cizre'de de PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Dün geceki çatışmaların ardından bugün de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürdü. Bugün saat 12.00 sıralarında teröristlerin saldırısında 1 askerin şehit oldu, 4 asker de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugünkü olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"1 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, saat 12.00'de Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, ağır yaralanan kahraman silah arkadaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı silah arkadaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmayıp tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DİYARBAKIR'DA ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayının infilak ettirilmesiyle düzenlediği saldırıda yaralanan polis memuru hastanede şehit oldu.

Saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Ardıç'ın ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memuru da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: '1 Ocak 2016 günü sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur İlçesi Fatihpaşa Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca tuzaklanan EYB'nin patlaması sonucunda bir polis memurumuz şehit olmuş, bir polis memurumuz yaralanmıştı.

Tedavi altına alınan yaralı polis memurumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz.Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam edecektir.'

CİZRE'DE DÜN GECE 1 POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lılarlma bu gece çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.

Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar devam ederken, bu gece çatışma yaşandı. Çatışmada 1 özel harekat polisi şehit olurken, 4 polis memuru da yaralandı.

Yaralı polis memurları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İlçede gece boyunca Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.