Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar: İşte Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın savcılık ifadesi

Güncelleme:

Halk TV'de katıldıkları programdaki sözleri nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in savcılıkta verdiği ilk ifade ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca katıldıkları bir televizyon kanalında sarf ettiği sözler nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar ifade vermek için adliyeye geldi.

Savcıya ifade veren Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in ifadesinde "Sözlerimiz çarpıtıldı. Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı" dediği ortaya çıktı.

GEZEN VE AKPINAR SERBEST

İki isim ifadeleri sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e yurtdışı çıkış yasağı konuldu, haftada bir gün karakola giderek imza vermeleri şartıyla serbest bırakıldılar.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21 Aralık tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde medyada haberlerin yer aldığı belirtildi.
Bunun üzerine 22 Aralık’ta soruşturma başlatıldığı ve soruşturma kapsamında 23.12.2018 tarihinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak şüphelilerin savunmaları alınmak üzere Başsavcılıkça hazır edilmeleri yönünde talimat verildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Bilirkişi raporunda yer alan konuşmalar değerlendirilerek şüpheli Müjdat Gezen hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret (TCK m.299), şüpheli Metin Akpınar hakkında ise Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik (TCK m.313/1) Cumhurbaşkanına Hakaret (TCK m.299), Halkın Bir Kesimini Aşağılama (TCK m.216/2) ve Suçu ve Suçluyu Övme (TCK m.215) suçlarından adli işlem yapılmıştır" denildi.

Yazılı açıklamada, "24.12.2018 günü saat 11.00 civarında adliyemizde hazır olup ifadeleri alınan şüphelilerden Müjdat Gezen Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan, Metin Akpınar ise Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik ve Cumhurbaşkanına Hakaret suçlarından adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, her iki şüpheli hakkında “yurt dışına çıkışı yasaklanmak” ve “haftada bir gün karakola imza vermek” suretiyle adli kontrol kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

3 AYRI SUÇLAMA

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk olan sanatçı Metin Akpınar burada yaptığı konuşmada "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler. Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" ifadelerini kulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'darbe çağrısı' yaptıklarını ileri sürdü. Erdoğan'ın sözlerinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen ve Akpınar hakkında önceki gün 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

 

Seçiniz...