AFAD'dan resmi açıklama geldi

AFAD'dan resmi açıklama geldi
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, depreme ilişkin son durumu aktardı.

AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, çok geniş bir alanda hissedilen depreme ilişkin son durumu açıkladı.

Sezer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bildiğiniz gibi 7.4 büyüklüğünde. 7 kilometre derinliğinde. Oldukça sığ bir deprem. Çok geniş bir coğrafyada hissedildi. Özellikle Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Adana, Niğde... Hasarlı, yıkılan binalar olduğu bilgisi var. Bu depremden sonra çok yıkıcı boyutta arttçılar meydana geldi. Büyüklükleri 6'nın üzerine çıkmış durumda. En büyüğü 6.6. Oldukça yıkıcı bir güç.

"BİNALARDAN UZAK DURMALARI ÖNEMLİ"

Malatya'dan Hatay'a kadar uzanan bir hat boyunca. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde bir kırılmanın gerçekleştiği görülüyor. Vatandaşlarınızın ilerleyen saatlerde artçı sarsıntıların olabileceğini düşünerek bu binalarda uzak durmaları çok büyük önem taşıyor.