Ağaçtan düşen babası için geldiği havalimanında yakalandı

Ağaçtan düşen babası için geldiği havalimanında yakalandı
Güncelleme:

Sivas'ta yakalanan suç örgütü lideri Veysel Ş.'nin, ağaçtan düşerek yaralanan babasını özel uçakla hastaneye götürmek için kente geldiği belirlendi.

Sivas'ta havaalanında yakalandıktan sonra tutuklanan suç örgütü lideri Veysel Ş.’in, köyde ağaçtan düşerek yaralanan babası 65 yaşındaki Sümmani Ş.’yi, kiraladığı özel uçakla hastaneye götürmek için kente geldiği belirlendi.

İngiliz Scott William Masterton ile Veysel Ş.’nin yönettiği iddia edilen sanal kumar çetesine geçen Şubat ayında Türkiye’de operasyon düzenlendi. Milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddiasıyla düzenlenen 'Handikap' isimli operasyonda 39 kişi tutuklanırken, çete lideri olduğu belirtilen Veysel Ş., Türkiye’de olmadığı için yakalanamadı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Veysel Ş. ve 236 şüpheli için 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Polisin yaptığı takip sonucu Veysel Ş.’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) olduğu tespit edildi. Türkiye’ye iade için girişim başlatılırken Veysel Ş.’nin Lübnan’a gittiği belirlendi. Dün özel uçakla Sivas’a gelen şüpheli, havaalanında polis ekiplerince gözaltına alındı.

YARALI BABASI İÇİN GELDİ

6 aydır firari olan Veysel Ş.’nin Koyulhisar İlçesi Boyalı Köyü’nde yaşayan babası için kente geldiği belirlendi. Boyalı Köyü’nde yaşayan Sümmani Ş.’nin dün kayısı toplamak için çıktığı ağaçta, dalın kırılması sonucu düştüğü bel ve kalçasında kırıklar oluştuğu belirlendi. Haberi alan firari Veysel Ş.’nin de kiraladığı özel uçak ile babasını İstanbul’da bir hastaneye götürmek üzere kente geldiği belirlendi. Havaalanı polisinin dikkatinden kaçamayan Veysel Ş. gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Büyükçekmece 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Veysel Ş. tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Koyulhisar’dan kent merkezine getirilen baba Sümmani Ş.’nin ise tedavi için aynı özel uçakla İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

Bu arada, Veysel Ş.’nin 2015 yılında Koyulhisar İlçesi Boyalı Köyü Sarıçiçek Yaylası’nda düzenlenen festivalde ağalık yaptığı, daha sona bunu babasına devrettiği de öğrenildi.

DHA

Etiketler veysel şahin