''AK Parti yerel yönetimlerin yetkileri tek merkezde topluyor''

''AK Parti yerel yönetimlerin yetkileri tek merkezde topluyor''
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, AKP'nin yerel yönetim taslağına ilişkin 'Belediyelerin sorunlarını çözmekten ziyade, yetkileri tek merkezde toplamaya yönelik düzenlemeler görüyoruz' dedi.

AK Parti’nin yeni bir yerel yönetimler yasası için çalışma başlattığının kamuoyuna yansımasının ardından, partiler arasında ilk temas eylül sonunda yaşanmıştı.

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre AK Parti’nin yasa çalışmasıyla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasının ardından geçtiğimiz günlerde ikinci bir temas daha kuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi arayarak görüşlerini aktardığı ve iki ismin bu hafta içinde bir araya gelerek yasa hazırlığında “uzlaşma” arayacağı öğrenildi.

‘YETKİLERİ TEK MERKEZDE TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

AK Parti’nin yerel yönetim düzenlemesine ilişkin taslak çalışmasını incelediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,“Bize gelen bilgilere göre, henüz taslak halinde olan çalışma CHP olarak beklediğimiz, önerdiğimiz düzenlemeleri tam anlamıyla içermiyor. Belediyelerin sorunlarını çözmekten ziyade, yetkileri tek merkezde toplamaya yönelik düzenlemeler görüyoruz” dedi.

‘BU İŞİN PARTİSİ OLMAZ, GÖRÜŞLERİMİZİ ÖZHASEKİ’YE SUNACAĞIZ’

“Dolayısıyla bunu sayın Özhaseki ile karşılıklı olarak değerlendirmemiz gerekiyor” diyen Torun, şöyle devam etti: “AK Partili, CHP’li, İYİ Parti’li, MHP’li, HDP’li belediyeler var. Sorunları tüm belediyeler yaşıyor. Amaç belediyelerin daha etkin, daha verimli hizmet vermesini sağlamaksa burada parti ayrımı olmaz. Yani bu işin partisi olmaz. Bizim önerilerimiz hazır. Sayın Özhaseki ile görüşmemizde de partimizin görüşlerini yazılı olarak sunacağız. Sonuç olarak biz, yeni bir yasa çıkarılacaksa, belediyelerin önünü açmak adına önerilerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Bizim düşüncemiz, artık yap-boz yasalarla vakit geçirmeden belediyelerin sorunlarını kalıcı olarak çözecek, belediyelerin vatandaşa etkin hizmet sunmasının önünü açacak bir yasayı ortaya koymaktır.”

Milliyet