AK Partili Başkan'a süper lüks makam aracı

AK Partili Başkan'a süper lüks makam aracı
Güncelleme:

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Demir, yaklaşık 7.5 milyon liralık lüks makam otomobili aldı.

Yaklaşık 3.5 milyar lira borçlu olan Samsun'un Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Mustafa Demir, kendisine yaklaşık 7.5 milyon lira değerinde bir makam aracı alması tartışma konusu oldu. 

Kendisine piyasa değeri yaklaşık 7.5 milyon lira olan (2022 model Audi A8 Long marka) lüks makam aracı almasının eleştirilmesi üzerine Başkan Demir meclis toplantısında açıklama yaptı.

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre sadece makam aracı alınmadığını söyleyen Demir, “Şu anda bizim Anakent ve Kültür A.Ş. var. Toplam karı 26 milyon. Arkadaşlar şirketlerimizin bu vergilerini, KDV ödemelerini biz para olarak ödeyeceğimize belediyenin ihtiyaç duyduğu araçlardan aldık. Bunlardan biri Audi marka makam aracı.

Farkındaysanız aşağı yukarı 8 aya yakın kiralık araçla dolaştık. Araç yedeğimiz yok. Ankara’dan biri geldiğinde görevlendirilecek araç yok. Toplam bedel 30 milyona 56 araç alındı. Biz aslında bu araçları 12 milyona mal etmiş oluyoruz. Daha önce bu yapılmıyordu. Vergiler KDV’ler ödeniyordu. SAMULAŞ’ın vergi ve KDV ödemesi var. Kültür A.Ş’de bu tür bir şey yok. Alıp sattığı her şeyden KDV doğuyor.

Biz bu üç şirketi bir şirket çatısı altında birleştirip kendi içerisinde vergi mahsuplaşmasını sağlayacağız. Şirketlerimizin vergi ödemelerini para olarak ödeyeceğimize, belediyemize ihtiyaç duyduğu araçları alarak değerlendirelim istedik. Şirketler de bunu belediyeye kiralayacak. İleride de, vergi vermek yerine, belediyeye bu şekilde araç almaya devam edeceğiz” dedi.

 

(Kaynak)