AK Partili Ravza Kavakçı hakkında suç duyurusu

AK Partili Ravza Kavakçı hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi, AK Partili Ravza Kavakçı Kan ile ilgili iddialar sonrasında harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın Doktora yapmak için gönderildiği ABD’de eğitim masraflarının AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karşılanması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU ?

 AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, ABD’de siyaset bilim okumak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden para aldığı müfettiş raporuyla ortaya çıktı. Dönemin İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız’ın Howard Üniversitesi’ne sponsorluk mektubu yazdığı ve bir haftalık personelin ‘başarılı’ olduğuna dair övgüler kaleme aldığı belirtildi. Ayrıca raporda Kan’a 2013 yılına kadar toplamda yaklaşık 155 bin dolar ve 59 bin lira para verildiği de ifade edilmişti.

SUÇ DUYURUSU

HKP avukatları, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Dönemin İBB Genel Sekreteri ve Yardımcıları, İstanbul Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız, İstanbul Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Suç duyurusuna konu olan işleme imza İBB çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları kişilerin, “Nüfuz Ticareti”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.