AK Partililer birbirine girdi! Olay görüntüler!

Güncelleme:

İzmit Büyükşehir Belediyesi ocak ayı olağan Meclis toplantısında, Meclis'in AK Paritli üyeleri birbirlerine hakaret ederek üstlerine yürüdü.

Yaklaşık 3 saat süren Meclis toplantısında, iki alkollü mekan için önerge veren AK Partili Engin Uçar ile bu önergeye karşı çıkan AK Partili Hayrettin Ünlü arasında tartışma çıktı.

Ses Kocaeli’nin aktardıklarına göre; Hayrettin Ünlü, “Sen kimsin lan beni tehdit ediyorsun” dedi, Engin Uçar ise “Gerizekalı adam” diye yanıt verdi. Bu sırada iki AK Partili birbirilerinin üstlerine yürüdü. Kavgayı Meclis üyeleri ayırdı.

 DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Meclis’te çıkan tartışma sonrasında, Engin Uçar’ın ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini belirtti.

Ali Güney’in açıklaması şöyle:

“İzmit Belediye Meclisi’nde daha önce de gündeme gelen alkollü mekanların açılmasıyla ilgili AK Parti Grubu olarak aldığımız karar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gündemden düşen bu konu, bugün yapılan İzmit Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında Meclis Üyemiz Engin Uçar tarafından yazılı önergeyle yeniden gündeme taşınmış ve yapılan oylamada komisyona havale olmadan, önergenin direkt kabulü şeklinde sonuçlanmıştır.

AK Parti, kurumsal bir partidir. Bu tür kararlar ilgili kurullar ve komisyonlar tarafından istişare edilerek ortak görüşle alınır ve uygulanır. Daha önce aynı konuyla ilgili AK Parti Grubumuz tarafından alınan karar da bu şekilde olmuştur. Ancak son meclis toplantısında Engin Uçar bu prosedürlere uymadan kendi başına hareket ederek, daha önce partimizin ortaya koymuş olduğu tutuma aykırı bir sonuç çıkmasına sebebiyet vermiştir. AK Parti tüzüğü ve kurumsal kimliği gereği bu tür eylemlerin neticeleri hakkında yapılacaklar bellidir. AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı olarak bu durumun ortaya çıkmasına direkt ve dolaylı olarak neden olanlar hakkında ihraç istemiyle Disiplin Soruşturması başlatılmasının İl Başkanlığımızdan talep edileceği saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.”