Akdeniz Heroes, Lösemili Çocuklara Moral Verdi

Akdeniz Heroes, Lösemili Çocuklara Moral Verdi

Akdeniz Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı, lösemili çocuklar yararına düzenlenen etkinlikte sahaya çıktı


ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Heroes Amerikan Futbolu Takımı, "Lösemiye bir darbe de sen vur" etkinliği kapsamında sahaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi Çim Sahası'nda lösemili çocuklar yararına düzenlenen etkinlik kapsamında lösemili çocuklar ile Amerikan futbolu takımı karşıya gelerek kısa bir maç yaptı.

LÖSEV Antalya Şube Koordinatörü Songül Güncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de çok sayıda kanser hastasının olduğunu ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla herkesi bu mücadeleye davet ettiklerini dile getirdi.

LÖSEV olarak kanserli çocuklar için mücadele etmeye çalıştıklarını söyleyen Güncü, "Farkındalığın oluşturulması ve kanserle mücadele için bu gibi etkinliklere gençlerin destek vermesi bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Akdeniz Heroes Amerikan Futbolu Takımı oyuncularından Akif Kihtir ise annesinin lösemiye yakalandığı süreçte hastalığı daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu ve "Löseve darbe vurma" fikrinin de kendisinden çıktığını söyledi.

İnsanın lösemi hastalığıyla tanışmadan fikir sahibi olamadığını belirten Kihtir, "Bu hastalığın içinde insanların neler çektiğini gördüm. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmaya karar verdim. Amerikan futbolunu kullanarak lösemiye darbe vurmak istedim" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Akdeniz Heroes Amerikan Futbolu takımı, lösemili çocuklar için sahada mücadele etti.