Alman heyet İncirlik'e geliyor

Alman heyet İncirlik'e geliyor

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan "İncirlik krizi" sona eriyor. Alman heyeti İncirlik'e ziyarete gelecek.

Ankara ile Berlin arasında yaşanan 'İncirlik krizi' sona eriyor. Almanya Büyükelçiliği, altı Alman milletvekilinden oluşan heyetin çarşamba günü incirlik üssüne gelerek incelemelerde bulunacağını duyurdu.

Almanya Meclisi Savunma Komisyonu üyelerinden oluşan altı kişilik heyet, İncirlikÜssü’nde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmek için Çarşamba günü İncirlik'e gelecek.

İHA'nın haberine göre, İncirlik ziyareti öncesinde Ankara’ya gelecek olan heyet buradaMilli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşme gerçekleştirecek. Ankara temaslarının ardından 6 kişilik heyet, İncirlik’e geçecek. İncirlik’te bulunan Alman askerleri ziyaret edecek olan heyet, ayrıca Türk ve Amerikan askeri yetkilileri ile de görüşme gerçekleştirecek.

Alman parlamentosunun 2 Haziran'da 1915 Olayları'nı 'soykırım' olarak tanıması üzerine iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti. Türkiye, bu nedenle Alman milletvekillerin İncirlik ziyaretine uzun süre izin vermemişti.

"ALMANYA KOYDUĞUMUZ ŞARTI YERİNE GETİRDİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen ay yaptığı açıklamada, Alman vekillerin İncirlik üssünü ziyaret etmesine izin verilmemesine ilişkin şöyle demişti:

"İncirlik'i ziyaret etmeleri için gerekli izni vermemiştik. Bu izni verebilmemiz için Almanya için ortaya koyduğumuz şart da belliydi. Almanya da bu şartı yerine getirdi. Yaptığı açıklamayla bu kararın hiçbir hukuki bağlayacılığının olmadığını vurguladı. Türkiye'ye yönelik nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini Türkiye'ye istedikleri gibi muamele edemeyeceklerini anlamış oldular. Adam gibi herkese biz de olumlu bakarız."

İHA