Almanya'dan Türkiye'ye ''şartlı vize'' onayı geldi

Almanya'dan Türkiye'ye ''şartlı vize'' onayı geldi
Güncelleme:

Koronavirüs salgını döneminde Türkiye'ye kapılarını kapatan Almanya "şartlı" olarak vizenin önünü açtı. Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyenler artık vize alabilecek. Ancak tek bir şart var.

Türkiye'ye kapılarını kapatan Almanya, bugünden itibaren vize randevularını açtığını duyurdu.

Alman vizesi almak için tek şart, AB İlaç Kurumu EMA'nın onayladığı aşılardan olmak. Çin ve Rus aşısı yaptıranlar ise vize alamayacak.  Acil bir durum yoksa ve belirlenen istisnalara uymuyorsa vize başvurusunda bulunamayacak. Alman vizesi randevusuna üç şarttan birini tamamlayanlar başvurabiliyor.

Peki ya aşı olmayanlar ne yapacak?

Aşı olmayan ama belirtilen 7 istisnai durumdan birine uyanlar. Yani, birinci derece akrabalarının, ölüm, evlilik, doğum, aile birleşimi, yurt dışında fabrika kurulumu, uluslararası nakliyat, fuarlarda stand açma ile acil sağlık hizmeti nedeniyle gitmesi gerekenler acil durum nedeniyle vizeye başvurabilecek.

Bu istisnai vize durumu 30 Eylül'de değerlendirilecek. Aşılar tanınırsa ve herkes aşılanırsa bu sorun da bitecek. Bu aşılar onay alırsa, o zaman onlar da vizeye başvurabilecek. Ankara'nın devreye girmesi sonucu, Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportlara getirilen kısıtlamalar da kaldırıldı. Bunlar, yine üç aylık süreyle vizesiz seyahat hakkından yararlanabilecek. Almanya'nın bu kararını AB'nin diğer ülkelerinin de izlemesi bekleniyor.