Aydın'daki yangın ormanlık alana sıçradı !

Aydın'daki yangın ormanlık alana sıçradı !

Aydın'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılınca zor kontrol altına alındı.

Efeler ilçesine bağlı Balıkköy Mahallesi Kekez Mevkii’nde bulunan tarım arazilerinde saat 15.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tarım arazilerinin çevresindeki ormanlık alana sıçrayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangına Aydın, Muğla ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildi.

yangin3.jpg

Dağlık alanda güçlükle müdahale edilen ve birden çok noktaya sıçrayan yangının kontrol altına alınabilmesi için çevre il ve ilçelerden de destek istendi. Şu ana kadar yaklaşık 50 hektar alanın zarar gördüğü yangına çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yangın söndürme işçileriyle müdahale ediliyor.

yangin.jpg

Yangında incir, zeytin, armut, çam ağaçları ve tarım arazileri zarar gördü.

İlçenin Balıkköy Mahallesi Kekez Mevkii’nde bulunan tarım arazileri ve ormanlık alanda çıkan yangın 6 saat sonra kontrol altına alınabildi.

yangin1.jpg

Aydın, Muğla ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangında yaklaşık 60 hektar alan zarar gördü.

yangin2.jpg

Yangın söndürme ekiplerinin söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

yangin4.jpg

CHA & DHA