Bakan Koca duyurdu: ''Tüm Türkiye'de o binalar tahliye edilecek!''

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depreme dayanıklılık araştırma çalışmalarının ülke genelinde yürütüldüğünü ve koşullara uymayan binaların da tahliye edileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te incelemelerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda depreme dayanıklılık araştırma çalışmalarının ülke genelinde yürütüldüğünü söyledi.

Koca, Bakanlığın harekete geçtiğini belirterek, depreme dayanıklılık araştırma çalışmalarının ülke genelinde yürütüldüğünü ve koşullara uymayan binaların da tahliye edileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye'deki çalışmaları yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda depreme dayanıklılık araştırma çalışmalarının ülke genelinde yürütüldüğünü söyledi. Koca, koşullara uymayan binaların tahliye edileceğini ve bakanlığın harekete geçtiğini belirtti.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz vatandaşlarımız. Sağlık camiamızın değerli mensupları. Hepimizin kaçınılmaz ortak gündemi olan ‘yapıların depreme mukavemeti’ konusunda, sağlık kurumlarının daha da hayati olan önemi sebebiyle Bakanlığımız harekete geçmiş durumdadır. Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları ülke genelinde yürütülmektedir. Koşullara uymayan binalar tahliye edilecektir."