Bakan Koca'nın uyardığı Edirne'de sık sık anons yapılıyor

Bakan Koca'nın uyardığı Edirne'de sık sık anons yapılıyor
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısının artış gösterdiğini söylediği illerden biri olan Edirne'de sık sık misafirlik ve ziyaretlerden uzak durulması yönünde anonslar yapılıyor.

Koronavirüs vaka sayılarının son haftada yükseldiği Edirne'de artışın yoğun olarak ev hanımları arasında görülmesi, kentte tedbirlere rağmen kadınlar arasında altın günü ve ev ziyaretlerinin sürdürüldüğünü akıllara getiriyor.

BAKAN KOCA AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlediği basın toplantısında, vaka sayılarının son haftada artış gösteren iller arasında Edirne'yi de saydı. Edirne Valiliğinin yoğun dezenfekte çalışmaları ve denetimlerine rağmen kurallara uymayanların ve maske takmayanların olduğu görülüyor. Kentte sık sık misafirlik ve ziyaretlerden uzak durulması yönünde anonslar yapılıyor.

"TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ"
Edirneliler de kurallara uymayan hemşerilerinden şikayetçi. Bu kişilerden Yılmaz Ulu, AA muhabirine, kuralları hiçe sayan insanların bulunduğunu söyledi. Kadınların hala altın günü düzenlediklerini bildiğini ifade eden Ulu, "Bunlardan kaçınmak lazım, altın günü, mevlit, komşu ziyaretlerini yapmamak lazım. Devlete destek olmazsak olmaz. Topyekün mücadele etmeli" dedi.

Bakan Koca açıkladı: İşte kırmızı alarm veren şehirlerBakan Koca açıkladı: İşte kırmızı alarm veren şehirler