Bakan Özer'den velilere müjde: ''Hepsi ücretsiz olacak''

Bakan Özer'den velilere müjde: ''Hepsi ücretsiz olacak''
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Özer, anaokulları ve ana sınıfları için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemeleriyle birlikte yardımcı kaynakların da ücretsiz olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elmadağ ilçesindeki Hasanoğlan Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde anaokulları ve ana sınıfları için hazırlanan eğitim materyali ve donatım malzemelerinin illere uğurlanması törenine katıldı.

Bakan Özer, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarına çok hızlı şekilde İstanbul'dan başladıklarını ve bu süreçte bazı ilkler yaşandığını söyleyerek, "Birincisi, milli eğitim tarihinde ilk kez tüm okullara bütçe göndermeye başladık. Bakanlık daha önce sadece ortaöğretim kurumlarına bütçe gönderiyor ama diğer anaokulu, ilkokul, ortaokula bütçeyi il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri üzerinden gönderiyorduk.

 İlk kez okulların temizlik malzemesinden kırtasiye malzemesine, onarımından atölye donatımına ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tüm okullarımıza ilgili genel müdürlüklerimizin, temel eğitim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim, din öğretimi, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüklerimiz bütçelerine gönderildi. Bu, milli eğitim tarihimizde yıllardan beri özlenen, konuşulan ama bir türlü uygulamaya sokulamayan bir adımdı. Gerçekten bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Okul yöneticilerinin, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için kimseyle iletişim kurma gereği duymayacağını belirten Bakan Özer, yöneticilerin eğitim kalitesine odaklanması amacıyla önemli fırsata kavuştuğunu dile getirdi. 

'YARDIMCI KAYNAKLARIN TAMAMI DA BASILI VE ÜCRETSİZ'

Bakan Özer, ikinci önemli adım olarak da bu yıl yardımcı kaynak kitapların ücretsiz verileceğini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Yıllardan beri kronik olan, velilere ilave yükler yükleyen, aynı zamanda okullarımız, öğretmenlerimizin de bir şekilde sıkıntılı süreçlerle yüzleşmesine yol açan yardımcı kaynak olayını da 1 yıl gibi kısa sürede ortadan kaldırdık. 

Biz yola çıkarken '2022 yılının sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımızla buluşturacağız' dedik. Şu an itibarıyla 136 milyon kaynağı öğrencilerimize ulaştırmış oluyoruz. Yani eğitim- öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başladığı zaman çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları olmayacak, yardımcı kaynakların tamamı da basılı ve ücretsiz bir şekilde ulaştırılmış olacak. Sadece 12'nci sınıflara 20 farklı kaynak kitap hazırlattık. Bir sonraki eğitim öğretim yılında da ders kitaplarıyla yardımcı kaynakları birleştireceğiz."