Bakan Soylu ''sınır dışı edildi'' demişti, İstanbul'da öldürüldü

Bakan Soylu ''sınır dışı edildi'' demişti, İstanbul'da öldürüldü
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2021 yılında "Antalya'da yakalanarak sınır dışı edildi" dediği ve ülkesinde kırmızı bültenle aranan Sırbistan’ın önde gelen organize yeraltı örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri Jovica Vukotiç İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldü.

Sırbistan’ın önde gelen organize yeraltı örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri olduğu öne sürülen Jovica Vukotiç’in, Şişli’de otomobille seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Sevgilisi ve çocuklarının yanında öldürülen suç örgütü liderinin, motosikletli bir saldırgan tarafından 5 el ateş edildiği, kurşunların 4’ün isabet ettiği kaydedildi.

Geçen yıllarda bir dizi polisiye soruşturmalara da hedef olan suç örgütü liderinin olay yerinde hayatını kaybettiği aktarıldı.

Önceki yıllarda ortaya atılan bir iddiaya göre, Vukotiç’in, suikast sonucu öldürülen Sırbistan Başbakanı Zoran Cinciç’in katili Luka Bojoviç ile yakın ilişkisi olduğu iddia ediliyordu.

BAKAN SOYLU "YAKALAYIP SINIR DIŞI ETTİK" DEMİŞTİ

Suikastın ardından akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları geldi. Soylu, 20 Mayıs 2021'de katıldığı katıldığı canlı yayında Skaljari Çetesi’nin lideri Jovan Vukotiç'in "deport edildiğini" açıklayarak şöyle konuşmuştu:

"Etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın en önemli mafyalarını Türkiye’ye saldılar. Bakın, arkadaşlarımız Balkanların en büyük mafyasının Türkiye’de olduğu söyleniyor. Takibe başlanıyor. Allah’a şükür söz konusu kişiyi Antalya’da yakaladık. Balkanlarda Skaljari dediğiniz zaman... Bir numaradır, suç örgütü. Herkes korkar, devletler korkar. Geldi arkadaşlarımız, paketledi. Kafasına çuval geçirdik. Kendi polislerimizi koyduk ve teslim ettik. Milletimiz şunu bilsin: 14 mafya, 14 önemli mafya... Altlardaki adamları saymıyorum. Kendi ülkelerine deport ettik ve Türkiye’yi bunlardan temizledik."