Bakanlar Kurulu sonrası kritik dokunulmazlık mesajı !

Bakanlar Kurulu sonrası kritik dokunulmazlık mesajı !

Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altıncı kez toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı bomba eylemleri karşısında gereken tebirlerin alındığını savunan Kurtulmuş, şimdiye dek 49 canlı bomba eyleminin engellendiğini açıkladı. Kurtulmuş, TBMM'deki tekmeli yumruklu kavgalara konu olan dokunulmazlık görüşmeleri için de "Kimsenin meclisi böyle kötü görüntülere mahkum etmeye hakkı yoktur. Dokunulmazlık dosyaları milletin istediği şekilde meclise gelecektir." dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları; 

49 CANLI BOMBA EYLEMİ ÖNLENDİ

Terör saldırılarının milletimize zarar veremez noktaya gelebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Birimlerimiz büyük bir koordinasyon içerisinde çalışıyor. Yüzde 99 olsa bile açıklama yapmıyoruz. Kesinleşince açıklamaları yapıyoruz.

1 Mayıs'ta 140 etkinliğe yaklaşık 180 bin kişi katıldı. 20 korsan gösteride 235 kişi gözaltına alındı.

Mahalle ve çarşı bekçilerinin alınması, köy korucularının ilave alımın yapılması konusunda sunumlar yapıldı. Mühimmat konusunda ileri tekniklerde mühimmatların alınması görüşüldü.

Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var. Bunları tek tek saymak istemiyorum. Elimizde bunların notları var. Sadece rakamını söyleyeyim, 85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49'u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş, bombalı, patlayıcı maddelerle donatılmış araç ve gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye'de terörle mücadele bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor

Türkiye kimseden yardım almadan kendi sınırlarını koruyabilecek durumdadır.

DOKUNULMAZLIKTA GERİ ADIM YOK

Bu görüntüler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, milletin meclisine yakışan görüntüler değildir. Bu görüntüler yakışmıyor. Ama hiç kimse de şunu zannetmesin, bu görüntüler ortaya çıkar ve biz böylece hükümete geri adım attırırız, bu dokunulmazlıklar konusunu rafa kaldırırlar diye düşünmesin. Kimsenin meclisi böyle kötü görüntülere mahkum etmeye hakkı yoktur. Dokunulmazlık dosyaları milletin istediği şekilde meclise gelecektir.

İDİL, CİZRE VE SİLOPİ'YE GERİ DÖNÜŞLER

Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir.

AB İLE VİZE MUAFİYETİ SÜRECİ

Üzerimize düşenleri yaptığımızı herkes görüyor. Biz mutabık kaldığımız düzenlemeleri süratle gerçekleştirdik. Geri kalan kısımlara da hızlıca devam edeceğiz. 

KİLİS'E YÖNELİK SALDIRILAR

Hassasiyetle oradaki konu takip ediliyor. Milli imkanlarımızla ve Uluslararası olarak gerekli adımlar atılıyor. Orada halkımızın içinde olduğu endişelerin nasıl giderileceği araştırılıyor. Sınır ötesine yönelik tedbirler gözden geçiriliyor.