Bakanlar ve PTT yöneticileri hakkında suç duyurusu

Bakanlar ve PTT yöneticileri hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), PTT’nin mali tablolarında büyük hatalar meydana gelmesi ve mali tabloların kamuoyu ile paylaşılmaması nedeniyle vurgun yapıldığı iddiasıyla çok sayıda isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kamunun en önemli kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Türkiye Varlık Fonu’na yönelik denetim raporunda, PTT’nin mali tablolarında büyük hatalar olduğu ifade edildi. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Arda Ermut, kurumda incelemelerin sürdüğünü belirtti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları PTT’nin mali tablolarında büyük hatalar adı altında vurgun yapıldığını iddia ederek olayın araştırılması için harekete geçti. 

 HKP avukatları; Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanları; Ahmet Arslan ve Mehmet Cahit Turhan, 2018’den bugüne görev yapan Bakan Yardımcıları, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT Eski Genel Müdürleri; Kenan Bozgeyik ve Aysel Kandemir, 2018’den bugüne görev yapan PTT Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları, şüphelilerin “Görevi Kötüye Kullanma, Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanuna Aykırılık” suçlarını işlediklerini belirtti. 

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen dilekçede, “Kamu kaynağı olarak halk için harcanması gereken PTT’ye ait gelirlerin şeffaf bir şekilde tüm kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Bu mali tabloların paylaşılmaması aynı zamanda PTT’nin, kamu kaynaklarının şeffaf olma ilkesine de aykırılık oluşturur. Müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi’nin önceliği halkımızın refahı ve yaşam kalitesinin artması olduğundan halkımızın vergileri ile oluşan ve halkımızın yararı için kullanılmak zorunda olan kamuya ait gelirleri gösteren ancak yapılan vurgundan dolayı gizlenen mali tabloların kesin surette incelenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yukarıda ismi yazılı tüm şüpheliler hakkında işbu suç duyurusunu yapmamız zorunlu olmuştur” ifadelerine yer verildi.