Bakanlık sınavında ''Erdoğan'ın çocukları'' sorusu iddiası

Bakanlık sınavında ''Erdoğan'ın çocukları'' sorusu iddiası
Güncelleme:

CHP’li milletvekili Gökçe Gökçen, Adalet Bakanlığı’nın görevde yükselme mülakat sınavında "Erdoğan’ın kaç çocuğu var" sorusunun sorulduğu iddiasını Adalet Bakanı Tunç'a "Bu soru meslekle ne kadar alakalı olabilir" diyerek sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un cevaplaması talebi ile TBMM’ye önerge verdi.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya haberine göre Adalet Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed’in çocuklarının isimleri nelerdir? sorularının sorulduğu iddiaları doğru mudur?’’ dedi ve şu sorulara da yanıt istedi:

“İddialar doğru ise bu soruların yanıtlarının mesleğin gerektirdiği niteliklerle ilgisi nedir? Yazı işleri müdürlüğü mülakat sonuçları henüz açıklanmadan kazanan adayların aranarak kazandıklarının haber verildiği iddiaları doğru mudur? 45 saniye süren mülakatlar sonucu başarısız kararı verilen adayların olduğu iddiaları doğru mudur? 12-18 yıldır çalışan ve 80 üzeri puan alan katiplerin başarısız, 6-7 yıllık 70-72 puan alan katibin başarılı olduğu iddiası doğru mudur?”

Bakan'dan yalanlama geldi

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?'' sorusunun yöneltildiği iddialarına peş peşe yalanlama geldi.

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?", "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddia edilmişti.

 Söz konusu iddialar ile ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yalanlama geldi.

Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı; "Adalet Bakanlığımızın görevde yükselme sınavında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışı ve büyük bir yalandır. Mülakatlarda bu yönde sorular kesinlikle sorulmamıştır. Bu iftirayı dillendirmek, siyaset malzemesi yapmak hiç kimseye yakışmaz. Yalan ve algılar üzerinden gündem oluşturmak ve dezenformasyondan medet ummak ahlaki değildir, siyasi etikle de bağdaşmaz."

 

Sözcü