Başbakan: Muhalefetin yaptığı siyasi istismar

Başbakan: Muhalefetin yaptığı siyasi istismar

Başbakan Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesine yapılan eleştirilere cevap verirken CHP'li vekillerinde vatandaşa benzer vaatlerde bulunduğu ileri sürdü.

Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi’nin açılışında konuştu. Muhalefetin "cinsel istismar düzenlemesi"yle ilgili eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, şunları söyledi:

"Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye’nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar."

TEPETAKLAK OLURUZ! DURMAK YOK YOLA DEVAM!

Geçen bir yıl içinde Türkiye önemli sıkıntılar yaşadı. Şimdi bazı küresel sıkıntılar var ama merak etmeyin yarın bugünden daha güzel olacak. Aynı bisiiklet gibi ani fren yaparsak tepetaklak oluruz. Onun için durmak yok yola devam. Birçok ülkenin mukayesel üstünlüğü olabilir ama genç dinamik nüfus her ülkenin elinde olan bir şey değil. Bir yandan ülkemizin birliği için içeride ve dışarıda amansız bir mücadele veriyoruz. Bir yandanda kalkınma için her türlü çabayı gösteriyoruz. Türkiye'nin en büyük projelerini Türk müteahhitler yapıyor. Her şeye rağmen Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için var gücüyle çalışıyor. Türkiye 14 yılda bir Türkiye üç Türkiye olduyusa bunun arkasında güven ve istikrar var.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN RAHATSIZ OLDULAR

Gelin anayasa değişikliğini yapalım bu güven ve istikrarı sürdürelim kalıcı hale getirelim. Başkanlık sisteminden rahatsız oldular Cumhurbaşkanlığı sistemi dedik. Türkiye bölünür diyorlar. Başkanlık sisteminin en önemliği özelliği koalisyon yok. MHP her zaman ülke menfaatini her şeyin üzerinde tutmuştur. Anamuhalefet partisi demek iktidar alternatifi demek. İnşallah bu onuları önümüzdeki günlerde daha detaylı değerlendireceğiz. 15 Temmuz bize birlik beraberliği öğretti. Bu birlik ruhunu muhafaza etmek için var gücümüzle çalışaağız.