Bayramda yola çıkacaklar aman dikkat !

Bayramda yola çıkacaklar aman dikkat !

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla birçok tatil yörelerine biletler tükendi.

Okulların kapanması, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla özellikle tatil yörelerine otobüs biletleri gidiş yönlü tükendi. Bayram süresince 10 milyondan fazla yolcu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek seferdüzenleyecek.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların kapanmasının ardından sektörün hareketlendiğini söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve hava sıcaklıklarının artması dolayısıyla yolculukların erken başladığını ifade eden Yıldırım, özellikle tatilyörelerine otobüs biletlerinin gidiş yönlü olarak şimdiden tükendiğini belirtti. Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına,Ramazan Bayramı tatil süresi içinde B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 milyon ek sefer konulacağını bildirdi.

Yıldırım, Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini ifade ederek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını anlattı. 

Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu. "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın" diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıta binmemelerini istedi. Yıldırım, tatil dönüşünde sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş dönüş şeklinde alınmasını önerdi.

AA