Bir güzel haber daha: Küçük Umay ve ailesi kurtarıldı

Bir güzel haber daha: Küçük Umay ve ailesi kurtarıldı
Güncelleme:

Hatay’a, AFAD’ın yönlendirdiği İBB arama-kurtarma ekipleri minik Umay, hamile annesi ve babası ile birlikte enkazdan kurtarıldı.

Türkiye'yi sarsan deprem faciasının ardından bölgeye binlerce arama-kurtarma ekibi yardıma koştu. İBB ekipleri de AFAD tarafından Hatay'a gönderildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Hatay'daki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

6 Şubat'ı 7 Şubat'a bağlayan gece yarısı ekiplerin Hatay'a ulaştığı saatte paylaşımda bulunan İmamoğlu “İBB arama kurtarma ekipleri afet bölgesinde. Hatay'a ulaşan ilk ekibimiz 8 vatandaşımızı enkazdan sağ kurtardı. Hatay'da şu an 100 kişilik ekibimiz var. G.Antep'ten 108, Adana'dan 100 kişilik ekibimiz Hatay'a ulaşmak üzere. Bu gece İstanbul'dan 100 kişilik tim daha yola çıkıyor” dedi.

Ekipler, hamile bir kadını, eşi ve Umay isimli küçük kızı ile birlikte enkazdan kurtardılar. Umay'ın kurtarılma anları İmamoğlu tarafından “Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay'daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda” sözleri ile sosyal medyadan paylaşıldı.

Enkazdan kurtarılan Orçun isimli çocuğa ekiplerin “içerde başka biri var mı” sorusuna verdiği “Bir babam, öldü annem” cevabı yürek sızlattı.