Bir ilimizde daha kuduz alarmı

Bir ilimizde daha kuduz alarmı
Güncelleme:

Artvin'de bir kişi sahiplendiği sokak köpeğinin saldırısına uğrarken, saldıran köpeğin kuduz olduğu tespit edildi ve bölgedeki köyler 6 aylığına karantinaya alındı.

Artvin’in Arhavi ilçesinde M.G. isimli kişi, sahiplendiği köpeğin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan M.G. tedavi altına alınırken yapılan inceleme sonucu, ölen köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 ay süreyle karantina altına alındı.

Alınan bilgilere göre olay Arhavi ilçesi Yolgeçen köyünde yaşandı. M.G. isimli vatandaş, sahiplendiği köpeğin, boynunu sıkan tasmayı açmak için yanına yaklaştığında köpeğinin saldırısına uğradı. M.G., vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanınca Rize Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Veteriner hekim kontrolünde tedavisi yapılan köpeğin çok kısa bir süre sonra ölmesi üzerine şüphelenen Arhavi İlçe Tarım Müdürlüğü, köpeğin leşini otopsi için Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi.

Otopsi sonucuna göre köpeğe 'kuduz' teşhisi konulması üzerine, Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 ay süreyle karantina altına alındı. Hayvan hareketliliğini ilgilendiren karantinada, ekipler bölgede çalışmalarına başladı.

İHA