''Biz böyle eğitildik'' dedi ve 1,7 milyon TL'lik tazminatı reddetti!

''Biz böyle eğitildik'' dedi ve 1,7 milyon TL'lik tazminatı reddetti!
Güncelleme:

Bundan 5 yıl önce bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 44 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Erduran, "Biz devletin malına dokunulmaz görüşüyle eğitildik" diyerek 1 milyon 697 bin 866 lira 71 kuruşluk tutarı çok bularak maddi tazminattan vazgeçti.

5 yıl önce PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan ve 2 yıl süren tedavisi sonrası sağlığına kavuşarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Erduran, taburcu olduktan sonra Trabzon’a yerleşti. 'Gazilik' unvanı ile 22 yıllık askeri görevinden malulen emekli edilerek 160 bin TL tazminat verilen Erduran, 2017 yılında ise avukatı aracılığıyla 120 bin TL talepli maddi- manevi tazminat davası açtı.

Cengiz Erduran'ın kulağında işitme kaybı, ayağında aksaklık vardı. Mahkeme de, bu dava üzerine bilirkişi rapor hazırlattı. Raporda, vazife malullüğüne dair bağlanan gelir ve ödemeler dikkate alındığında Erduran’ın 1 milyon 679 bin 866 lira 71 kuruş karşılanmamış zararı bulunduğu bildirildi. Erduran, verilecek tazminatı çok buldu ve tazminattan vazgeçtiğini belirtti.

Cengiz Erduran, mahkemeye verdiği feragat dilekçesinde, "Davam sonucunda mahkemeniz tarafından şahsıma 1 milyon 679 bin 866 lira 71 TL maddi tazminat ödenmesine hükmedilmiştir. Ancak belirtilen paranın benim için çok yüksek olduğunu, devletin bu kadar yüksek parayı şahsıma ödemesinin vicdanımı huzursuz ettiği için, gönlüm razı olmadığından bu paradan vazgeçiyorum. Dolayısıyla maddi tazminat davasından vazgeçtiğimi, manevi tazminat davasının devamını arz ederim" ifadelerine yer verdi.

Bu kadar yüksek paranın şahsına ödenmesinden rahatsızlık duyacağını söyleyen Cengiz Erduran, 'Biz bugüne kadar devletimizin malına, parasına dokunulmayacağı bir görüşle eğitildik. Hiç pişman değilim' dedi.

"Aynı şey olsa yine aynısını yaparım"

Kahraman gazi, " Osmaniyeliyim, mütedeyyin bir ailenin yetiştirdiği bir insanım. Biz bugüne kadar devletimizin malına, parasına dokunulmayacağı bir görüşle eğitildik. Hiç pişman değilim, aynı şey olsa yine aynısını yaparım" sözlerini kullandı.

 

DHA