Business Class'ın tuvaletini kullandı diye uçaktan atıldı !

Business Class'ın tuvaletini kullandı diye uçaktan atıldı !

Viyana-Abu Dabi seferini yapan bir yolcu uçağında, havacılık tarihinde belki de ilk sayılacak bir skandal yaşandı.

Olay 21 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleşti. Uçağın ekonomi bölümünde seyahat eden Slovak Edita Kmetova, midesi bulandığı için tuvalete gitti. Ancak tuvalet doluydu. Bu nedenle ‘business class’ın tuvaletini kullanmak istedi. İddiaya göre ‘business class’taki yolcular buna itiraz etti. Hostes de Kmetova’ya izin vermedi. Ancak midesinin bulandığını belirten kadın tuvalete girdi.

Çıktığında karşısında hostesle birlikte pilotu bulan Edita Kmetova ile business class yolcuları ve personel arasında tartışma çıktı. Pilot kadını kelepçeleyip, Türkiye hava sahasında oldukları için Ankara Yol Kontrol Müdürlüğü’nden acil iniş izni istedi. Uçak Erzurum’a yönlendirildi.

HT Gazete'den Orkun Çizmeli'nin haberine göre Erzurum Havalimanı Nöbetçi Amirliği, aprona çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edip, inişi bekledi. Aprona yanaşan uçağa ilk binen Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan, elleri kelepçeli yolcuyu hıçkıra hıçkıra ağlarken gördü.

Özcan, kelepçelerini açtığı kadını polise teslim etti. İncelemelerde Kmetova’nın suçsuz olduğu tespit edildi ve pilottan yolcuyu da alıp yola devam etmesi istendi. Ancak pilot Slovakya uyruklu kadını almadan yoluna devam etti.

BEŞ PARASIZ

Üzerinde para olmayan ve Türkiye’de hiçbir yakını bulunmayan kadına havalimanı personeli sahip çıktı. Sway Otel’de ücretsiz konaklayan kadın, Havalimanı Amirliği’nin temin ettiği biletle İstanbul’a, oradan da Abu Dabi’ye gönderildi.

Olayın ardından Slovakya’nın Mersin Fahri Konsolosu Emir Bozkaya, Nöbetçi Meydan Müdürü Abubekir Özcan’a vatandaşlarına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür mektubu gönderdi.