Can Dündar ve Erdem Gül'e bir ret daha !

Can Dündar ve Erdem Gül'e bir ret daha !

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi...

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye talepleri reddedildi.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün 7 Aralık'ta sunulan tahliye taleplerini değerlendiren Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, bugün kararını açıkladı. Hakimlik, dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı, delillerin henüz toplanmadığı ve İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının usul ve yasaya uygun olduğu anlaşıldığından itirazın reddine karar verildiği belirtildi. Ancak ret kararında Dündar ve Gül'e tutuklama kararında yöneltilmeyen "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasının yer alması dikkat çekti.

TAHLİYE TALEBİ İKİNCİ KEZ REDDOLDU

Can Dündar ve Erdem Gül, 26 Kasım'da "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Dündar ve Gül'ün avukatları, 30 Kasım'da tutuklama kararı veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne üç cümlelik itiraz dilekçesi sunmuştu. 7. Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddederek üst mahkemeye yollamıştı. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği de eylemlerin gazetecilik faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceği ve kararın usul ve yasaya uygun olduğu gerekçesiyle itirazı reddetmişti.