Canlı yayında korkutan açıklama: ''10 yaşındaki çocuklara da sıçradı''

Güncelleme:

CNN Türk’te Güne Merhaba programına konuk olan Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in yaptığı açıklamalar, korona virüsün çocuklara da sıçradığını gösterdi. Çelik, yakın bir arkadaşının 10 yaşındaki çocuğunda korona virüs tespit edildiğini belirtti.

Korona virüs salgınında bir yıl geride kalırken en çok konuşulan konulardan biri de virüsün mutasyona uğramasıydı. Ancak son günlerde mutasyona uğrayan virüs de davranış değiştirdi. Okullarda yüz yüze eğitimin başladığı döneme denk gelen yeni mutant çocukları daha çok etkiliyor.

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in CNN Türk’teki Güne Merhaba programında yaptığı açıklamalar da bu durumu gözler önüne serdi.

Avrupa’daki bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de ciddi bir kapanma olur mu sorusunu yanıtlayan Hakan Çelik,

Çok ciddi bir hızla artıyor. Gerçekten korkucu boyutlarda. Pandeminin ortaya çıktığı günlerden bu yana artış hızına baktığımız zaman en hızlı dönemlerinden birini yaşıyoruz. Dün bir arkadaşımı aradım. Çok ciddi öksürüyordu ve beni endişelendirdi. Yarın da yurtdışına gideceğini ifade etti bana. Lütfen bir an önce test yaptır, bu öksürük pek iyi gelmedi benim kulağıma dedim. Korona virüs çıktı. Yakın bir başka arkadaşımın oğlu 10 yaşında o çocukta da korona virüs çıktı. Farklı insanlardan bahsediyorum.