CHP'li isme Yassıada soruşturması

CHP'li isme Yassıada soruşturması
Güncelleme:

CHP Eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat hakkında, Yassıada’daki inşaatlarla ilgili sözleriyle nedeniyle soruşturma başlatıldı.

TELE1’in haberine göre CHP Eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat hakkında başlatılan soruşturma, “Yassıada’yı tahrip edenler, adanın doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması onun şirketidir” sözlerine yapılan şikâyet üzerine başlatıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, Yassıada’nın imara açılmasını protesto etmek amacıyla Yassıada’da basın açıklaması yaptı. CHP heyetinin inşaat alanlarının incelenmesine izin verilmemesi üzerine basın açıklaması Yassıada’da yargılamalarının ardından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yargılamalarının yapıldığı spor salonunun önünde yapıldı.

Burada konuşan Canpolat, “Yassıada’yı tahrip edenler, adanın doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketidir. Genel başkanımız TOBB’da demokrasi konusunda, laiklik konusunda sesinizi çıkarmıyorsunuz dediğinde, niçin çıkarmadıkları burada ortaya çıkmıştır. Hisarcıklıoğlu, iktidar yalakalığından dolayı 12,5 milyon oy alan ana muhalefet partisinin genel başkanına demokrasi dersi vermeye kalktı. Çünkü burası TOBB başkanına peşkeş çekilmiştir” dedi.

“YASSIADA DEMOKRASİ ADASI OLSUN”

Canpolat, “Burası 4 bin yıllık belgeli tarihinin olduğu bir alan. Roma kültürünün merkezi olan yerlerden bir tanesidir burası. Birçok inanca merkezlik yapmıştır” diyerek, “İçeriye girişimizin yasaklandığını hep beraber görüyoruz” dedi.

“YASSIADA TOBB BAŞKANI’NA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR”

Konuşmasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu yüklenen Canpolat, “Niçin bu kadar emniyet tedbiri alındı burayla ilgili. Neden yukarıdan bu kadar etkili talimatlar geldi. Çünkü burayı alanlar, burayı tahrip edenler, doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketine aittir. Genel başkanımız TOBB’da demokrasi konusunda, laiklik konusunda sesinizi çıkarmıyorsunuz dediğinde, niçin çıkarmadıkları burada ortaya çıkmıştır. 12,5 milyon oy alan ana muhalefet partisinin genel başkanına yalakalıktan dolayı demokrasi dersi vermeye kalktı. Çünkü burası TOBB başkanına peşkeş çekilmiştir” diye konuştu.

“İSTANBUL’U YAĞMALATTIRMAYACAĞIZ”

Dinamitlerle bu tarihi alanın, bu SİT alanını ortadan kaldırıldığını, partisinin burayla ilgili dava açtığını, konuyu meclise de taşıdıklarını söyleyen Canpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra İstanbul’u yağmalattırmayacağız. İstanbul’un yeşilini koruyacağız. Her gün İstanbul’u tahrip edenlerden hesap soracağız. Burada yıkılan farklı inanç merkezlerinin, yıkılan kiliselerin bir an önce yapılmasını istiyoruz CHP olarak. Bu bir tarihtir. Burada bir hesaplaşma yoktur. Bir tarihi nasıl yandaşlarına peşkeş çektiklerini görüyoruz.

Bugün bir kez daha Yassıada’da Celal Bayar ve arkadaşlarının kemikleri sızlıyor. O’nun arkasına sığınıp siyaset yapanlar, Adnan Menderes ve arkadaşlarının anılarının temeline dinamit koymuşlardır. Bunu kınıyoruz arkadaşlar. Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına nasıl karşıysak, bugün burada yeşili, doğayı tahrip eden anlayışı da bir kez daha huzurlarınızda kınamak istiyorum.”

Tele1