Dolar ve Euro'nun ardından FED sonrası altın da yükselişte

Dolar ve Euro'nun ardından FED sonrası altın da yükselişte
Güncelleme:

Dolar kuru 29 TL'nin üzerinde seyrederken, Euro da yükselişte... ABD Merkez Bankası FED'in dün akşam açıkladığı faiz kararı sonrasında altın fiyatları da dövize ayak uydurdu ve hızla yükselişe geçti. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarında son durum...

Başta Dolar ve Euro olmak üzere dövizin Türk Lirası karşısındaki adım adım yükselişi devam ederken, Aralık ayı başından bu yana düşüş eğiliminde olan altın fiyatları da dün ABD Merkez Bankası FED'ten gelen faiz kararıyla ibreyi yukarı çevirdi.

TBMM'deki 2024 yılı bütçe görüşmeleri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları gölgesinde Dolar kuru 29 TL sınırını da aşarak son 1 ayda yüzde 2,5, yılbaşından bu yana ise yüzde 55 yükseliş kaydetti.

ABD Merkez Bankası FED'in politika faizini sabit tutma kararının ardından altın fiyatları da yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), 2023 yılının son faiz kararını açıkladı. Fed, aralık ayında politika faizini sabit bıraktığını duyurdu. Fed'in bu kararıyla politika faizi yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında kalmayı sürdürdü. Piyasaların aralık ayına yönelik genel beklentisi de politika faizinin sabit bırakılacağı yönündeydi. 

ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yıl faiz indirimlerine başlayabileceğinin sinyalini vermesinin ardından pozitif bir seyir izlerken, bugün Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, bugün ECB ve BoE'nin faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirterek, ECB Başkanı Christine Lagarde ve BoE Başkanı Andrew Bailey'nin toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan bankaların gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağını söyledi.

İşte 14 Aralık Perşembe günü itibariyle;
Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarında son durum...

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni

Güne 29 TL'den başlayan Dolar 28,98 TL'den, 
31,67 TL'den başlayan Euro 31,92 TL'den, 
36,73 TL'den başlayan Sterlin 37,02 TL'den, 
20,48 TL'den başlayan Japon Yeni ise 20,67 TL'den işlem görüyor.