Eğitimde ara tatil bugün başlıyor

Eğitimde ara tatil bugün başlıyor
Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim şeklinde devam eden 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bugün itibariyle ara tatile giriyor. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada okula dönüş sinyali verdi.

Ara tatil ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Öyleyse başlığı açıyorum: #maskenitakçünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 2020-2021 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili için okullarda son ders zili bugün çaldı. 

Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada okula dönüş sinyali verdi. 

Selçuk, "Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz." dedi.  

Eğitimde ara tatil bugün başlıyor - Resim : 1

Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) kapsamında düzenlenen Eğitim Bakanları Toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. GDAÜ dönem başkanı olan Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Yeni Normal Sürecinde Eğitimin Yeni Normali' konulu toplantıya 13 ülkenin eğitim bakanı ve temsilcileri katıldı. Toplantıda Bakanlar, salgın sürecinde eğitime ilişkin kendi ülkelerindeki deneyimleri paylaştı.

SALGININ SEYRİNDE OKULLARDAN KAYNAKLI BİR ARTIŞ OLMADI

Hijyen standartları oluşturularak öğrencilerin büyük kısmının yüz yüze eğitime başladığını vurgulayan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Aldığımız tedbirlerle yaptığımız hazırlıklar neticesinde salgın seyrinde okullardan kaynaklı bir artış görülmedi. Yaşanan öğrenme kayıpları bugün giderilmezse gelecekte daha büyük bir risk söz konusu olacak. Bu dönemde çocukların akademik becerileri kadar sosyal ve duygusal becerileri de izlendi, bu becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Eğitimle her şeyin üstesinden geleceğimize inancımız tam.

Öte yandan Bakan Selçuk, Twitter hesabından 'yüz yüze eğitim' ile ilgili açıklamada bulundu. 

Maske çağrısında bulunan Selçuk yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Öyleyse başlığı açıyorum: #maskenitakçünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var."

Seçiniz...