Engin ve Dilan Polat hakkında ''Pembe Oda'' iddiası

Engin ve Dilan Polat hakkında ''Pembe Oda'' iddiası
Güncelleme:

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Engin Polat'ın, Dilan Polat'la görüşmek için ''Pembe Oda'' talebinde bulunduğu iddia edildi. Ancak tutukluların bu hakkını kullanabilmesi için cezaevinde 3 ayı doldurması gerekiyor.

Kara para soruşturmasında cezaevinde bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

“Çağlayan Adliyesi” adlı magazin içerikleri üreten Youtube kanalında paylaşılan iddiaya göre Polat çifti “pembe oda” talebinde bulundu.

Cezaevinde bulunan evli çiftlerin belli bir süre bir arada kaldıkları pembe oda düzenlemesiyle ilgili programda Dilan Polat’ın hamile kalması halinde tahliye edilebileceği de öne sürülmesi dikkat çekti.

PEMBE ODA NEDİR?

Hapishane Pembe Oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür. Türkiye'de, Ceza İnfaz Kanunu'nun 51/3-a maddesi uyarınca, evli hükümlülerin kapalı ceza infaz kurumlarında bulundukları süre boyunca, üç saatten yirmi dört saate kadar olan sürelerde eşleriyle, ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem bir şekilde görüşmelerine izin verilmektedir.

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon ile devamındaki operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.