EPGİS'ten EPDK Başkanı'na rest: ''Suç duyurusunda bulunun''

EPGİS'ten EPDK Başkanı'na rest: ''Suç duyurusunda bulunun''
Güncelleme:

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın yurttaşları yanlış bilgilendirdiğini iddia ettiği EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamasının ardından, söz konusu iddiaya yanıt veren EPGİS, "Hakkımızda suç duyurusunda bulunun" çağrısında bulundu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın akaryakıt zamlarına ilişkin açıklamalarına yanıt vererek, "Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Verilen tüm bilgilerin belgeli ve resmi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" denildi.

EPGİS açıklamasının tamamı şöyle:

'VERDİĞİMİZ TÜM BİLGİLER BELGELİ VE RESMİDİR'

"EPDK Başkanının CNN Türk'te @ahmethc programında sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz.

Sayın başkanın kendisi de gayet iyi bilmektedir ki; verdiğimiz tüm bilgiler belgeli ve de resmi bilgidir. Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz. Ülkemizde zam ya da indirim hesaplaması yasa ile belirlenen formülle yapılmaktadır. Bu formüle 3 defa EPDK MÜDAHALE EDEREK (BUGÜNKÜ GİBİ) zamları iptal ettirmiştir."