Erdoğan G20 zirvesinde, TSK Çobanbeyli'de !

Erdoğan G20 zirvesinde, TSK Çobanbeyli'de !

TSK Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ikinci aşamasına geçerek Suriye'nin Çobanbey İlçesi'ne girdi.

Cerablus'u terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı Operasyonu düzenlendi. Türk askeri doğrudan IŞİD ve YPG'li gruplarla karşı karşıya gelmedi. ilk aşamada Türk askeri top ve tank atışlarıyla Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin önünü temizledi.

ÖSO güçleri bu sayede rahat bir şekilde ilerledi.

Şimdi ise operasyonun ikinci aşamasına geçildi. Bu kez durum biraz farklı. Çünkü Türk askeri doğrudan bir operasyon gerçekleştiriyor. coban.jpg

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Çobanbey’in iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu. Sınırı aşarak Çobanbey'e giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

Türkiye-Suriye sınırında bunlar olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de G20 zirvesine katılıyor. Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Obama ile kritik görüşmelere var. 

Cumhurbaşkanı aynı zamanda Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile de dörtlü bir görüşme yapacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu görüşmelerinde hiç kuşku yok ki en önemli konu Fırat Kalkanı Operasyonu olacak. Erdoğan muhataplarına operasyon hakkında bilgi verecek ve destek isteyecek.