Erdoğan Hatay'da iftar programında konuştu: Siz yas tutarken...

Erdoğan Hatay'da iftar programında konuştu: Siz yas tutarken...
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da katıldığı iftar programında açıklamalarda bulundu.

Hatay’da depremzedelerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlar gibi değiliz, asla da olmayacağız. Sizler yas tutarken, depremin ardından ayakta kalma mücadelesi verirken kendi ihtiraslarının peşinden koşanları Allah’a havale ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Antakya Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi’nde depremzedelerle bir araya gelerek oruç açtı. İftar sonrası depremzedelere seslenen Erdoğan, muhalefete “deprem turisti” benzetmesi yaptı. Erdoğan konuşmasında, “Deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlar gibi değiliz, asla da olmayacağız. Sizler yas tutarken, depremin ardından ayakta kalma mücadelesi verirken kendi ihtiraslarının peşinden koşanları Allah’a havale ediyoruz. Siyasi hırslarından ve kendi çıkarlarından başka hiçbir şey görmeyen bu tuzu kurulara milletimiz çok yakında gereken dersi verecektir. Seçimler elbette önemlidir ama deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddemizdir. Sizler huzura ermeden bize durmak dinlenmek haramdır. Dertlerinize derman olabilmek siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze azaltmak için canla başla çalışıyoruz" dedi.

HATAY’IN SAĞLIK TESİSLERİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Hatay’da yenden inşa edilecek hastanelerin müjdesini vererek, “400 yataklı Antakya Devlet Hastanemizin, 600 yataklı İskenderun Devlet Hastanemizin, 200 yataklı acil durum hastanemizin ve 300 yataklı Defne Devlet Hastanesinin inşasına başladık. Hatay’a bin yataklı, en modern teknolojilerle donatılmış bir şehir hastanesi kazandıracağız. Şehrimiz genelinde toplamda 238 bine yakın konut ve köy evinin inşasını bir sene içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Nasıl daha önce diğer afet bölgesinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdiysek Allah’ın izniyle Hatay’da da aynısını başaracağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ı ve Hataylıları yalnız bırakmayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“İş yerine laf üretenlere, ortada elle tutulacak hiçbir eserleri olmadığı halde sağda solda laf yapanlara bu milletin gücünü ve kudretini göstereceğiz. Sizlerden gönlünüzü ferah tutmanızı özellikle rica ediyorum. Biz ne Hatay’ı sahipsiz bırakırız ne de Hataylıları kaderlerine terk ederiz. Hep beraber sizlerin yanındayız. Yaralarımızı birlikte saracak, bu badireyi birlikte aşacak, içinden geçtiğimiz bu hazan ve hüzün mevsimini inşallah birlikte bahara çevireceğiz.”

text-ad
Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı! Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı! Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler! Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler! En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek! ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek!
Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e tahliye kararı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e tahliye kararı Can Yaman, Türkiye'ye getirdiği DJ sevgilisiyle sarmaş dolaş! Can Yaman, Türkiye'ye getirdiği DJ sevgilisiyle sarmaş dolaş!