Erdoğan: ''Milletimiz bu acı ve tarihi sınamayı başarıyla vermiştir''

Erdoğan: ''Milletimiz bu acı ve tarihi sınamayı başarıyla vermiştir''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilimizi yerle bir edip, 55 bine yakın canı yitirdiğimiz asrın felaketinin birinci yıldönümünde yayınladığı anma mesajında "Milletimiz bu acı ve tarihi sınamayı başarıyla vermiştir" dedi.

Geçtiğimiz yıl üst üste yaşanan iki büyük depremin ardından on binlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce yurttaşımız ise yaralanmıştı.

Depremin birinci yılında ülkenin dört bir yanında yitirilen canlar anılırken, siyasi parti temsilcileri de deprem bölgesinde anma törenlerine katıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir anma mesajı yayımladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla ilk günden itibaren alanda olduğunu söyledi. "Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur" diyen Erdoğan, milli birlik ve beraberliğe dikkat çekerek şunları yazdı:

"Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor.

Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum.