Erol’un vasiyeti ''LÖSEV’e destek'' oldu

Erol’un vasiyeti ''LÖSEV’e destek'' oldu

Bugün LÖSEV LÖSANTE Çocuk & Yetişkin Hastanesin’de Dr Üstün EZER’in uzaklardan konukları vardı.

Bu konuklar bir sene önce, gencecik evlatlarını lösemiden kaybeden Seval- Mustafa KARAYAZ çiftiydi. Aile kendilerini toparlar toparlamaz ilk ziyaretlerini LÖSEV’e yaptı…

Erol Karayaz Ayvalık’ta yaşayan Karayaz Ailesinin 4 çocuğundan 2. sidir. 15.07.1996 da doğar. Ancak gencecik bir fidanken16.05.2014 de lösemi tanısı alır,

Tedavi devam ederken Erol için aranan çok pahalı bir ilaç Türkiye’de bulunamaz. Anne Erol’un hastalığının hızla ilerlemesi ile çaresizlik içinde LÖSEV ile 03.08.2015 iletişime geçer. Aile LÖSEV den yardım ister. LÖSEV araştırmalar yapar, ilaca nasıl ulaşılması gerektiği ile ilgili aileyi yönlendirir.

İlaç yurtdışındadır ve çok ama çok pahalıdır. Ayvalık’ta Kaymakamlık ve Belediye Kent Konseyi  aracılığı ile ilacı yurtdışından getirtebilmek için yardım kampanyası başlatılarak

gereken parayı toplamaya çalışırlar. Para toplanır, toplanan paranın bir kısmı ile ilaç alınır ve ilaç ülkeye gelir. Erol ilacı kullanmaya başladıktan kısa günler sonra 31.08.2015’de maalesef vefat eder.

Tüm çabalar ve uğraşlar kanser canavarına karşı çaresiz kalmıştır. Gencecik bir fidan kansere yenik düşmüştür.

EVLAT ACISI YÜREĞİMİZDE HER DAİM KOR GİBİ YANACAK, BU ACIYI BİRAZ OLSUN LÖSEV İLE DİNDİREBİLİRİZ…

Erol’un en büyük arzusu bu sıkıntıyı gören biri olarak iyileşince diğer kardeşlerine, LÖSEV’e destek olmaktı. Seval Hanım ve baba karar verir, ilaç parasından kalan miktarı LÖSEV’e bağışlayacaktır. Seval Hanım diyor ki: “Bana neden LÖSEV diye sordular? Onlara dedim ki; “Çünkü biz bizzat yaşadık, gördük LÖSEV’in nasıl çalıştığını.  LÖSEV bizi bir an olsun yalnız bırakmadı, en çaresiz günlerimizde daima yanımızda oldu”.

Erol bana “Ben çocukları çok seviyorum ve bu hastalığın ne kadar zor olduğunu artık biliyorum, iyileşince onlar için her şeyi yapacağım” derdi.
Oğlum hastanede yatarken bana “Anne aşağıda ihtiyaçlı, kimsesiz birileri varsa yardım” et derdi. Yüreği o kadar güzel bir çocuktu” diyor Seval Hanım.

“Doğduğunda dedenin adını koyduk oğluma. Dedesi de Erol’un vefatından hemen sonra dayanamadı ve çok kısa süre içinde O’nu da kaybettik. Şimdi tek tesellimiz başka çocuklara hayat olmak, ancak bu bizi rahatlatıp mutlu edecek ve huzur bulacağız” diyor.

Seval Hanım Ankara’ya LÖSEV’e gelmeden önce rüyasında oğlunu gülerken görmüş, “LÖSEV’e geleceğimizi hissetti” diyor.

“Erol son nefesine kadar tüm aile fertlerini birbirine emanet eden, sevgi dolu bir çocuktu, sorunsuz ve başarılı bir okul hayatı vardı ve herkesin yardımına koşan bir çocuktu” diyor.
Anne ve baba ilk olarak LÖSEV’in yanı sıra aynı gün Erol’un hayali olan Anıtkabir Ziyaretini de yerine getirdi…

LÖSANTE ZİYARETİNDE DUYGUSAL ANLAR

LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER’i LÖSANTE Çocuk & Yetişkin Hastanesi’nde ziyaret eden anne Seval Karayaz ve eşi Mustafa Bey LÖSANTE’yi ve oğulları adına yaptırılan plaketi görünce çok duygulandı. Seval Hanım: “artık içimiz daha rahat, gözüm arkada değil, oğlum rahat uyusun, onun vasiyeti yüzlerce kardeşine hayat olacak” dedi.

Hala kirada oturan ailede, anne ev hanımı baba dolmuş- taksicilik yapıyor. 11 Yaşındaki ikiz oğulları ise eğitimlerine devam ediyor. Buna rağmen Erol için toplanan parayı oğullarının vasiyetiyle LÖSEV’e bağışlayan aileye  seslenen Dr. Üstün EZER ise:  Sizin yeriniz, duruşunuz insanlığınız bizim için çok değerli, çok önemli. Sizler bir insanlık örneği gösterdiniz, yaşadıklarınıza rağmen sıkıntılarınıza rağmen. Artık biz bir aileyiz, aile olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Son olarak Seval Hanım’a kulak veriyoruz: “LÖSEV gibi bir kurumu tanımak ve desteklemek için hiç kimse birilerinin hasta olmasını beklemesin. Ben bir Erol kaybettim 10 Erol 100 EROLLAR yaşasın. LÖSEV’e destek olmak insanlık görevidir. Kimin başına ne geleceği belli değil, biz de hiçbir sorunu olmayan çok mutlu bir aileydik. Şimdi genç bir fidanını kanser yüzünden kaybeden bir aile olduk. Erol’un vefatından sonra dahi LÖSEV her an yanımızda. Elimizden geldiğince biz de artık onların yanında olacağız. Yeter ki başka Erollar ölmesin.”

18 yıldır lösemi ve kanser hastası ailelere maddi- manevi her türlü yardımı ulaştıran LÖSEV’in bu gün kayıtlı hasta sayısı 21.000. Şu an Kurban Kampanyası çalışmalarını sürdüren Vakıf, Vekâleten Kurban Bağışları ile tüm yıl ihtiyaç sahibi lösemi ve kanser hastaları ve ailelerine yıl boyunca, düzenli olarak et ve et ürünleri sunuyor.

Lösemi ve kanser hastalarının yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenmeleri sağlanarak, et ve diğer gıdalarla zengin beslenen hastaların vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler.

Kurban Bayramı’nda siz de LÖSEV’e vekâlet vererek hem kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklara hayat verebilirsiniz. LÖSEV’e vekâletinizle Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilmektedir.

VEKÂLETEN KURBAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN;

Tüm banka şubelerinden, Bankaların internet sitelerinde ki bağış ekranlarından, vekâleten kurban bağışı diyerek; LÖSEV internet sitesinden kredi kartı ile tüm PTT şubelerinden, LÖSEV’e telefon ile ulaşarak ya da şubelere gelerek vekâleten kurban bağışlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. LÖSEV Merkez 0312 447 0660 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.