Erzurum'daki soğuk Antartika'yı geçti !

Erzurum'daki soğuk Antartika'yı geçti !

Doğu Anadolu Bölgesi'nde artan soğuklar Antartika'yı geçti...

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı soğuklar etkisini sürdürüyor. Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Hacıömer Köyü sıfırın altında 32 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Erzurum'un soğuk havası Kutuplardaki Antarktika'yı geçti.

Doğu Anadolu Bölgesi Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında bulunuyor. Sibirya soğukları nedeniyle ev ve iş yerlerinin camları, su sayaçları, süs havuzları, şadırvanlar, çeşmeler buz tuttu. Çatılarda dev buz sarkıtları oluşurken, çok sayıda aracın mazot deposu dondu. Dondurucu soğuklar nedeniyle kırağı tutan ağaçlar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece ile Tekman İlçesi'ne bağlı Hacıömer Köyü'nde oldu.

Bölgedeki diğer iller de ise; Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 30.7, Ağrı'da eksi 28.1, Muş'ta eksi 25.3, Kars'ta eksi 23.4, Ardahan'da eksi 20, Iğdır'da eksi 17.6, Erzincan'da eksi 14.3 derece olarak ölçüldü.

"Erzurum'un soğuk havası Kutuplardaki Antarktika'yı geçti"

Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum, Güney Yarım kürenin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbunda yer alan Antarktika'yı geçti. Erzurum'da birçok vatandaş sosyal medya hesabında Erzurum ve Antarktika'yı karşılaştırarak paylaşımda bulundu. Sosyal medyada paylaşılan termometre fotoğraflarında Erzurum'da eksi 35, Antarktika'da da eksi 28 olarak en düşük hava sıcaklığı belirtildi.

Öte yandan Erzurum'daki şiddetli soğuk nedeniyle eğitim öğretimin zaman zaman olumsuz etkilendiği belirtilerek Valilik kararıyla sabah ilk saatler ve akşam son saatleri kitap okuma saati olarak ilan edildi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız'a bu hususta talimat verdi.

BATI Akdeniz İÇİN KAR UYARISI

Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde bu sabah başlayan kar  yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu sabah başlayan  kar yağışının, yarın akşam saatlerine kadar Isparta, Burdur çevreleri ile  Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun şekilde etkili olacağının  tahmin edildiği belirtildi.

Kar kalınlığının 20 santimetreye kadar ulaşılabileceğine işaret  edilerek meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olunması  istendi.

İHA