Fikri Sağlar'a soruşturma

Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski milletvekili Fikri Sağlar hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Fikri Sağlar'ın 30 Aralık'ta bir televizyon kanalında "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli" şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Başsavcılık, Sağlar'ın bu ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

CANLI YAYINDA TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

CHP'li eski bakan ve milletvekili Birgün yazarı Fikri Sağlar, "Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu'da bir geleneksel giysidir arada fark var" diye konuştu.

Fikri Sağlar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var.”

Fikri Sağlar'ın ''türbanlı hakim'' sözleri ortalığı karıştırdıFikri Sağlar'ın ''türbanlı hakim'' sözleri ortalığı karıştırdı

 

Seçiniz...