Galatasaray'dan "Tek Bilek Tek Yürek" Kampanyası

Galatasaray'dan "Tek Bilek Tek Yürek" Kampanyası

Birlik ve beraberlik ruhunu ortaya çıkarmak için kampanya başlatan sarı-kırmızılı kulüp, 10 liradan satılacak bilekliklerle maddi gelir elde etmeyi hedefliyor- Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:- "Bu şanlı tarih, başkanların, antrenörlerin ve sporcuların a

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünde birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Gayrettepe'deki bir otelde düzenlenen tanıtım gecesine Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, kulüp bünyesindeki tüm branşların A takım sporcuları ve teknik heyetleri ile davetliler katıldı.

Organizasyonda sahneye çıkan futbol takımı teknik Direktörü Mustafa Denizli ve kaptan Selçuk İnan, Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman ve kaptan Sinan Güler, kadın basketbol takımı başantrenörü Ekrem Memnun ve kaptan Nevriye Yılmaz, kadın voleybol takımı başantrenörü Ataman Güneyligil ve kaptan Nihan Güneyligil, Galatasaray HDI Sigorta Başantrenörü Nedim Özbey ve kaptan Can Ayvazoğlu, tekerlekli sandalye basketbol takımı başantrenörü Sedat İncesu ve kaptan İsmail Ar, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kampanya kapsamında satışa sunulacak bileklikler, camia ve taraftarlar arasındaki birlik ve beraberliği simgeleyecek. Galatasaray Kulübü, satış fiyatı 10 lira olarak belirlenen sarı ve kırmızı bileklikler sayesinde gelir elde etmeyi hedefliyor.

Tanıtımın yapıldığı salonda Galatasaray takımlarının futbolda kazandığı UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası, 20. Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu kupası, tekerlekli sandalye takımının elde ettiği kıtalararası şampiyonluk kupası, kadın basketbol takımının kazandığı FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluk kupası ve Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın 14 yıl aradan sonra kazandığı lig şampiyonluğunun kupası yer aldı.


- Özbek 10 bin bileklik aldı


Kampanyaya 10 bin bileklik alarak ilk katkıyı sunduğunu belirten kulüp başkanı Dursun Özbek, Galatasaray'ı Galatasaray yapan değerin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.

Konuşma yaparken duygulandığı gözlenen Özbek, sarı-kırmızılı kulübün 111 yıllık tarihinde Türkiye'yi sportif açıdan dünyada en iyi temsil eden kulüp olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu şanlı tarih, başkanların, antrenörlerin ve sporcuların alın teriyle yoğruldu. Başkalarının mucize diye nitelendirdikleri, Galatasaraylıların tek bilek, tek yürek olması sayesinde vücuda gelmiştir. Bunun içinde bir mucize vardır. Bu mucize, Galatasaraylılığın ruhunda vardır. Bu ruhun arkasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan gelen kudret, Çanakkale'de yazılan destan, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşımız ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran genç insanların emeği burada yatmaktadır. Galatasaray'ı Galatasaray yapan sonsuz değerler içinde bir tanesi önderliğini göstermiştir. Bu da birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği günde hep beraber, ele ele ve sırt sırta olmalıyız. Tek bilek, tek yürek olmanın simgesi olan bu bileklikleri bileğinize takın. Bunları, birliğimizin ve beraberliğimizin simgesi olarak herkesin görmesini istiyorum. Bu kampanya herkesin gereken önemi ve ilgiyi göstereceğine eminim."


- Antrenör ve kaptanlardan birlik beraberlik konuşması


Organizasyonda söz alan antrenör ve takım kaptanları birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Galatasaray'da birlik ve beraberliğin her zaman var olduğuna değinen Mustafa Denizli, "Bu yeni bir slogan değil. Bu camiaya 1983 yılında geldim. O zamandan beri bu camianın tek bilek ve tek yürek olduğunu yaşadım. Yaşamaya da devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra daha güçlü yaşayacağız" diye konuştu.

UEFA Kupası'nı kazanan kadronun kalecisi Claudio Taffarel, elde ettikleri başarıdaki birlik ve beraberliğin herkese örnek olması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Eğer Galatasaray forması giyiyorsanız, mutlaka her zaman maksimumu vermeniz gerekiyor. Rakibimiz Arsenal'a olan saygımız sonsuzdu ama neler yapabileceğimizi biliyorduk. Bence bu kupayı kazanmamızdaki en büyük etken birbirimize olan inancımızdı. Bence gelecek için çok güzel bir örnek. Herkesin bundan bir ders çıkarması gerekiyor."

Futbol takımı kaptanı Selçuk İnan, elde edilen başarıların birlik ve beraberlikle sağlandığına değinerek, "Bu kupaları hep beraber kazandık. Birlik olursak daha çok kupa kazanabiliriz. Bunun farkındayız. Bir Galatasaraylı ve takım kaptanı olarak birlik ve beraberliğimizin sürmesini ümit ediyorum. Hiçbir zaman birbirimizden vazgeçmeyelim, birbirimize destek olalım" açıklamasını yaptı.


- Ataman: "Her zaman şampiyonluk için mücadele etmeliyiz"


Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, hiçbir gücün kendilerini sportif başarıdan uzaklaştıramayacağını belirterek, "Hepimiz çok şanslıyız. Dünyada ay yıldızdan sonra Türkiye'nin en büyük markasının çatısı altındayız. Hepimiz büyük bir güç birliği içindeyiz. Hiçbir güç bizi sportif başarıdan uzaklaştıramayacak. Tüm branşlarda her zaman şampiyonluk için mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Erkek voleybol takımı başantrenörü Nedim Özbey, kulüpte herkesin birbirine yardımcı olması gerektiğini kaydederek, "Mustafa Denizli ile aynı zamanda sporculuk yaptım. Kendisinin futbola olduğu kadar voleybola da faydası olmuştur. Beni tedavi ettirmişti. Kulüp olarak birbirimize yardımcı olmalıyız. Hepimizin yüreği Galatasaray için atıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tekerlekli sandalye basketbol takımı başantrenörü Sedat İncesu ise güzel günler göreceklerine olan inancını paylaşarak, "Takım olarak en büyük başarılarımızı çok büyük zorluklardan sonra yaşadık. Galatasaray tarihinde en büyük başarılar zor günlerin ardından gelmiştir çünkü o günlerde Galatasaraylılar kenetlenmiştir. Güzel günler göreceğimize eminim" ifadelerini kullandı.

Kadın basketbol takımı başantrenörü Ekrem Memnun da kazandıkları başarıların tesadüf olmadığını vurgulayarak, "Kazanılan başarıların hiçbiri tesadüf eseri olmadı. Herkes birbirinin açığını kapatmak için canla, başla çalıştı. Tekrar öyle bir dönemdeyiz. Herkesin kampanyaya destek vereceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Kadın voleybol takımı başantrenörü Ataman Güneyligil ise büyük bir gövde gösterisi yaptıklarını söyleyerek, "Dosta düşmana çok büyük bir gövde gösterisi yapıyoruz. Bu gövde gösterisini seyircimizle bütünleştirmek için kampanya çok yararlı olacaktır" diye görüş belirtti.