Genelkurmay'dan şaka gibi açıklama !

Genelkurmay'dan şaka gibi açıklama !

Türk jetlerinin vurduğu insansız hava aracı nasıl oluyorsa yerde tek parça halinde durabiliyor ?

TSK bugün Kilis'te hava sahamızı ihlal eden bir insansız hava aracını vurarak düşürdü. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada Suriye sınırında hava sahamızı ihlal eden ve milliyeti bilinmeyen hava aracının tespit edildiği, 3 kez ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine sınırda devriye gezen uçaklar tarafından vurularak düşürüldüğü belirtildi.

Aracın düştüğü yere hemen askeri birlikler sevk edildi. Askerler araç çevresinde güvenlik önlemi alırken, komutanlar da araçta incelemelerde bulundu. Bu sırada gazeteciler de aracı görüntülemeyi başardı.

Hava aracının angajman kuralları gereği düşürüldüğü vurgulanan açıklamada kafa karıştıran nokta ise aracı vuranın Türk savaş uçakları olması.

Hava aracının, düştüğü yerde çekilen ve ajansların geçtiği fotoğraflara bakılırsa yaklaşık 1,5 metre boyunda adeta model-oyuncak büyüklüğünde olduğu görülüyor.

1-20151016153906.jpg

Hava kuvvetlerimize ait jetlerde ise füze ve roket bulunuyor. Fotoğraflarda ise hava aracının tek parça olarak yerde durduğu görülüyor. Araçta sadece bir kaç kırık ve çatlak gözleniyor.

2-20151016153906.jpg

Böylesine küçük bir aracın, rokey veya füze ile vurulması halinde paramparça olmaması mümkün değil. Türk jetleri vurduğunda bu aracın zerresinin bile kalmaması gerekirdi.

3-585.jpg

İşte Genelkurmay'dan yapılan bu açıklama ve ardından ortaya çıkan görüntüler, herkesin kafasını karıştırdı. Sosyal medyada aracın aslında kendi kendine düştüğü iddiaları ortaya atılmakta.

TSK'dan yapılan bu açıklamayı hava kuvvetlerinin teknik detaylarına hakim olmayan bir karacı subayın hazırlamış olabileceği yorumları da yapılıyor.