''Gökçek’in banka hesaplarına el konulmalı'''

''Gökçek’in banka hesaplarına el konulmalı'''
Güncelleme:

Eski ATO Başkanı Bezci’nin, Gökçek hakkındaki iddialarını değerlendiren ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, odadaki seçim sürecinde on binden fazla kâğıt üzerinde firma tespit ettiklerini belirtti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz; eski ATO Başkanı Salih Bezci’nin, FETÖ soruşturması kapsamında verdiği ifadeyi ve tanıklıklarını Cumhuriyet’e değerlendirdi. Bezci’nin ifadesinin ardından o günkü duyumlarının gerçek olduğunu anladıklarını belirten Yılmaz, “Bu iddiaların yüzde biri bile iddiaların muhatabına yurtdışı çıkış yasağı getirilmesi ve malvarlığına tedbir uygulanmasını sağlar" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'ın haberine göre eski ATO Başkanı Bezci’nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2016’da başlatılan soruşturma kapsamında 5 yıl sonra verdiği ifadenin kamuoyuna yansımasının ardından

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO’daki FETÖ’cü örgütlenme ve dönemin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in müdahalelerini anlattı. 

Gökçek’in, Bezci’nin yönetime geldiği 2013’teki seçimler öncesinde, “sabaha karşı 40 kişiyi aradığını ve oy vermeleri için tehdit ettiğini” söyleyen Yılmaz, “Gökçek bunu daha sonra itiraf etti. Darbe girişiminden sonra Gökçek’in seçtirdiği Bezci’nin yönetiminden bazı isimler firar etti. Firar edenler, Gökçek’in seçilmelerini sağladığı kişilerdi” dedi. Yılmaz, “Gökçek, önce bu firar edenlerin yönetimi almaları için çalıştı. Daha sonra, bu insanları FETÖ’cü ilan etti ve ATO’yu bunlardan temizleme gerekçesiyle harekete geçti. Oğlu Osman Gökçek’in aday olabilmesi için dönemin Samanyolu TV’nin Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun grubu istifa etti. Medya Grubu'na Osman Gökçek’in seçildiğini, daha sonra ATO Yönetim Kurulu’nun istifa ettirildiğini kaydeden Yılmaz, “Aynı kalemle ve cümlelerle istifalar yazdırıldı. 3 yıl önce meclis üyeleri tehdit edilerek yönetime getirilenler, yine tehditle istifa etti. Böylece ATO Yönetim Kurulu, seçime gitti ve Melih Gökçek’in oğlu aday oldu” diye konuştu.

 ‘10 BİN FİRMA KURULDU’

Seçim öncesinde 140’a yakın üyeden yazılı söz alınmasına karşın uygulanan önlemler nedeniyle Osman Gökçek’in kaybettiğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Osman Gökçek kaybettikten sonra pes etmedi. 1.5 yıl sonra gerçekleşecek saha seçimleri için 10 binden fazla firma kurduruldu. Kuruluş ve kapanış dilekçeleri aynı mali müşavir tarafından toplandı. ATO heyeti olarak bu firmaların tespitini yaptık. 17. katta oto yıkama istasyonundan, 80 yaşında teyzenin televizyon olmayan evinde yazılım şirketleri kurulduğu belirlendi. Suç duyurusunda bulunduk. Hükümet ile temasa geçtik. Daha sonra KHK ile 2 yılı doldurmayan firmaların oy kullanamayacağı ilan edildi. Böylece o firmaların tamamı boşa çıktı. Osman Gökçek kazanma fırsatı olmadığı için çekildi.”

 Yılmaz, FETÖ'nün ATO'daki örgütlenmesine ilişkin de “ATO’nun mevduatını Bank Asya’ya yatırma girişimine karşı çıkan tek kişi mevcut başkan Gürsel Baran'dı. Mevduatın aktarılmasını isteyenlerin bir kısmı şu an firari" değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyet