Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında emekli yüzbaşı tutuklandı

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında emekli yüzbaşı tutuklandı
Güncelleme:

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltı süreleri uzatılıp, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden emekli yüzbaşı tutuklandı, 3'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde suikast düzenlenen akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun cinayet şüphelilerinden N.G.B., 27 Ocak 2022'de, MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

N.G.B., 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. N.G.B. ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi de 3 Şubat’ta gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3’ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2’si 15 Şubat’ta tutuklandı, 1’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İKİNCİ OPERASYONDA 8 KİŞİYE GÖZALTI

Soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda emekli binbaşı F.E., emekli yüzbaşı A.T.M., emekli astsubay K.M., B.K., A.B., M.A., O.T. ve T.D. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.B., O.T., B.K. ve T.D., yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılırken, emekli binbaşı F.E., emekli yüzbaşı A.T.M., emekli astsubay K.M. ve M.A.’in gözaltı süreleri uzatıldı.

1 TUTUKLAMA

F.E., A.T.M., K.M. ve M.A., polisteki işlemlerinin ardından dün tekrar adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden F.E. ve A.T.M. tutuklama, M.A. ve K.M. ise adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan A.T.M. tutuklanırken, F.E. konutu terk etmeme adli kontrolü, M.A. ile K.M. de savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.