Haşdi Şabi ve Peşmerge arasında kanlı çatışma

Haşdi Şabi ve Peşmerge arasında kanlı çatışma
Güncelleme:

Irak'ın Musul kentindeki Musul Barajı sınırında, Haşdi Şabi milisleri ile Peşmerge arasında çıkan çatışmada 9 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Irak'ın Musul kentindeki Musul Barajı sınırında, Şii Haşdi Şabi milisleri ile Peşmerge arasında çıkan çatışmada 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. Sabah saatlerinde Irak ordusu Musul barajının kontrolünü sağladı.

İttihadiye polis teşkilatı yöneticilerinden Ali Ekber el-Hafaci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin kuzeyindeki Musul Barajı sınırında Şii Haşdi Şabi milisleri ile Peşmerge arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Peşmerge'nin Musul Barajı'ndan çekilmeyi ve bölgeyi Haşdi Şabi'ye teslim etmeyi reddettiğini vurgulayan Hafaci, bunun üzerine Peşmerge'nin havaya ateş açarak yaptığı ikazlara rağmen Haşdi Şabi'nin baraja doğru hızlıca ilerlediğini kaydetti.

Hafaci, "Güç kullanan Peşmerge'ye Haşdi Şabi de karşılık verdi. Gece yaklaşık 3 saat süren çatışmalarda Haşdi Şabi'den 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Peşmerge'den ise bir kişi öldü, 4 kişi yaralandı." diye konuştu.

IRAK ORDUSU MUSUL BARAJI'NI ELİ GEÇİRDİ

Sabah saatlerinde ise Irak ordusu, Ninova vilayeti ve Musul barajının kontrolünü sağladı.

Öte yandan Musul Barajı, Irak'ın en büyük barajı olarak biliniyor. Baraj su ve enerji kaynaklarının kontrolü bakımından büyük bir stratejik önem taşıyor.

HAŞDİ ŞABİ KOMUTANI ÖLDÜ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) yakın televizyonlarda yer alan habere göre, Haşdi Şabi Sözcüsü Ahmed Esedi, Musul Barajı yakınlarında peşmergeyle  yaşanan çatışmada 'Ebu Yasır' kod adlı Haşdi Şabi İstihbarat Müdür Yardımcısı Ubeydi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

Haşdi Şabi ve Peşmerge arasında kanlı çatışma - Resim : 1

9 maddelik Kerkük anlaşması ortaya çıktı9 maddelik Kerkük anlaşması ortaya çıktı

Bozgun sonrası ilk açıklama geldi !Bozgun sonrası ilk açıklama geldi !

Barzani iyice köşeye sıkıştı ! Petrol gelirinin yarısı gittiBarzani iyice köşeye sıkıştı ! Petrol gelirinin yarısı gitti

AA