İBB'nin Feshane'deki sergisi için Ekrem İmamoğlu'nu tehdit ettiler

İBB'nin Feshane'deki sergisi için Ekrem İmamoğlu'nu tehdit ettiler
Güncelleme:

İBB'nin 23 Haziran’daki açılışını yaptığı ‘Art İstanbul Feshane’deki ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergi, ‘LGBTİ+ propagandası’ yapıldığı iddiasıyla hedef gösterildi. Feshane önüne gelen protestocular "Ekrem’i uyarıyoruz, ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 23 Haziran’daki açılışını yaptığı ‘Art İstanbul Feshane’de 19 küratör ve 300 sanatçının 400’den fazla eserinin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergiye, bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Açıldığı gün sosyal medyada hedef alınan sergide, çıplaklık içeren ve polis düşmanlığı yapan fotoğrafların yer aldığı, LGBTİ+ propagandası yapıldığı ve sosyalizmi öven filmler gösterildiğini öne süren bir grup Feshane önünde toplanarak eylem yaptı.

DHA'nın aktardığına göre, Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı ve Fikirde Birlik Ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, İBB Başkanı İmamoğlu'nu tehdit ederek, “Buradaki sergi, bize Müslüman Türk milletine hakarettir. İvedilikle bu serginin kaldırılması lazım. Ekrem’i uyarıyoruz, ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz” dedi. 

'İBB'NİN TOPLUMUN HASSASİYETLERİNİ ANLAMASINI BEKLİYORUZ'

Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Deniz Köken ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İBB’nin ‘toplumun hassasiyetlerini anlamasını’ beklediklerini söyledi. Köken paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'un kalbi Eyüpsultan'da ahlak ve değerlerimize uygun olmayan sergiyle ilgili İBB tarafından gerekli adımların atılacağını 'ümit ederek' bir açıklama yapmamıştık. İfade özgürlüğüne her zaman saygı duyarız. Ancak bu özgürlük, toplumumuzun çoğunluğunun kabul edilemez bulabileceği ahlaki sınırların aşıldığı bir noktada olmamalıdır. Bu şehre hizmet etme iddiasıyla yola çıkan herkesin, toplumumuzun değerlerine ve ahlaki ilkelerine saygı duymakla yükümlü olduğunu unutmaması gerekir. Artİstanbul Feshane’de açılan sergiyle ilgili, İBB’nin toplumun hassasiyetlerini anlamasını ve bu ahlaki çizginin aşılmamasını sağlamasını bekliyoruz."

Saat 10.00'da ziyaretçilere açık olan sergi, protesto nedeniyle geçici süreliğine ziyarete kapatıldıktan sonra, grubun alandan ayrılmasıyla yeniden ziyarete açıldı.