İktidarın hedefindeki isim Başbuğ: ''Karargahım artık Silivri''

İktidarın hedefindeki isim Başbuğ: ''Karargahım artık Silivri''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ'nün siyasi ayağı açıklamaları nedeniyle büyük tepki gösterdiği Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un bundan 8 yıl önce "Karargahım artık Silivri" dediği ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile 2012’de cezaevinde yaptığı görüşmenin detaylarını 8 yıl sonra açıkladı.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre Özel, Başbuğ'un kendisine “Benim karargahım artık Silivri…Bir cemaat devleti ele geçirmiştir, istediği yasayı getirmekte, istediği gibi geçirmektedir” dediğini aktardı. Özel, Başbuğ ile görüşmesini şöyle aktardı:

“FETÖ sivil mahkemeleri almış eline, Ergenekon diyor ve kafayı ülkenin Genelkurmay Başkanı'na takmış. O Genelkurmay Başkanı ile cezaevinde görüştüm. İlker Paşa bana ‘Benim karargahım burası, Silivri. Ben devletimin aleyhine şu kadar bir söz söylemem ama bir cemaat devleti ele geçirmiştir, istediği yasayı getirmektedir, istediği gibi geçirmektedir' dedi. O günlerde biz bunları raporlarımıza yazsak İlker Paşa rahatsız olurdu.''

Sözcü