İş başvurusunda şoke eden iddia: ''Önce AK Parti'ye kayıt ol baskısı''

İş başvurusunda şoke eden iddia: ''Önce AK Parti'ye kayıt ol baskısı''
Güncelleme:

CHP'li Gürer, "İşe başvurmadan önce ‘AKP’ye gidin kayıt olun’ baskıları olduğu da iddia ediliyor" dedi.

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Niğde Belediyesinde 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılacak 350 işçi için, noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 2 bin 165 işçinin katıldığı kura çekiminin yapıldığı 5 Şubat Spor Salonunda, kurada isimlerinin çıkmasını umutla bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Gürer, her seçim öncesinde TYP kapsamında kamu kurumlarına geçici işçi almakla işsizlik sorununun çözülemeyeceğini söyledi. 

İŞSİZLİĞİN GELDİĞİ BOYUT VAHİM

Aralarında öğretmen, jeoloji mühendisi  gibi üniversite mezununun bulunduğu işsizlerin sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, “geçici süreyle çalıştırılacak 350 kişinin arasına girmek için burada 2 bin 165 kişi umutla bekliyor. Bu tablo, ülkemizde işsizliğin geldiği boyutu net bir şekilde ortaya koyuyor. İl Özel İdare için de benzer bir alım yapıldı. Belediye ve il Özel İdaresine geçici değil kadrolu işçi alınsın. Seçimden önce alıp seçim sonrası işçiler işsiz kalmasın” dedi. 

MÜRACAAT EDEN HER 8 KİŞİDEN BİRİ GEÇİCİ OLARAK İŞE ALINACAK

Her seçim dönemi öncesinde  5 ay 29 gün süreyle geçici işçi alımı yapılarak işsizliğin önlenemeyeceğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Başvuru yapanlar arasında üniversite mezunu mühendis, öğretmen ve diğer meslek gruplarında gencimiz bir umutla kuradan isimlerinin çıkmasını bekliyor. Ne acıdır ki kuradan, müracaat edenler arasında her 7-8 kişiden biri çıkacak. Şanslı olup kuradan çıkanlar ise seçimlerden sonra ihbarsız, tazminatsız, güvencesiz, Toplu İş Sözleşmesi olmadan çalıştırılıp işten çıkarılacak. Bu şeklide işsizlik sorunu çözülemez. Üretime dayalı bir ekonomik program uygulanmadan, üretmeden, sadece ithalata yönelik bir ekonomik program ile bu sorun çözülmez” şeklinde konuştu.