IŞİD liderinin ses kaydıyla ilgili ABD'den açıklama !

IŞİD liderinin ses kaydıyla ilgili ABD'den açıklama !
Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığı, DEAŞ lideri Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydını incelediklerini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DEAŞ elebaşı  Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddiasıyla yayınlanan ses kaydını incelediklerini ancak ses kaydının gerçek olmadığına inanmak için bir neden  bulunmadığını söyledi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, bir süre önce Rusya'nın hava saldırısında  öldürüldüğü ileri sürülen Bağdadi'ye ait olduğu sanılan ses kaydının ortaya  çıkmasıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Pahon, "Kaydın gerçek olup olmadığına bakıyoruz. (Kurum içinde)  İçeride kullanmak üzere ses dosyasının da deşifresini yapıyoruz. Kaydın gerçek  olmadığına inanmak için bir sebebimiz yok ancak doğrulayamayız da." dedi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, El Furkan sitesi  tarafından yayınlanan 46 dakikalık kayıtta konuşan kişinin yakın zamana ait bazı  gelişmelere atıfta bulunması kaydın eski olmadığı yorumlarına neden oldu.

Konuşmada, Kuzey Kore'nin ABD ve Japonya'ya yönelik tehditleriyle  Türkiye, İran ve Rusya'nın Kazakistan'ın başkenti Astana'da öncülük ettiği Suriye  görüşmelerine de değiniliyor.

Ses kaydının ait olduğu kişi ayrıca, Ortadoğu'da DEAŞ'a düzenlenen  bombardıman ve saldırılara karşılık örgüt mensuplarının Batılı şehirlerde daha  fazla saldırı gerçekleştirmesi çağrısında bulunuyor.

Rusya, Temmuz ayındaki bir saldırıda Bağdadi'yi öldürdüğünü iddia  etmişti.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de DEAŞ kaynaklarına dayandırdığı  bilgilere göre, Bağdadi'nin öldüğünü teyit ettiklerini duyurmuştu.

AA