İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

Uluslararası ticaret yapan şirketlerin mail hesaplarını hackleyip, buradan kendi hesap numaralarını diğer şirketlere ileterek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 3'ü Nijerya uyruklu 5 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da uluslararası ticaret yapan şirketlerin mail hesaplarını hackleyerek, buradan kendi banka hesap numaralarını diğer şirketlere iletip dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bazı şirketlerin yaptıkları ticaretin bedelinin hesaplarına ulaşmadığına yönelik başvurusu üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

Ekipler, şirketlerin mail ve banka hesaplarını inceledi. İnceleme sonucu şirketlerin mail hesaplarının hacklendiği, şüphelilerin kendi banka hesap numaralarını mail yoluyla karşı şirkete ileterek dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Şüphelilerin tespit edilmesi için teknik ve fiziki takip başlatıldı. Bu kişilerin kullandığı banka hesapları bloke edilirken, hesapta bulunan parayı çekmek için banka şubesine gelen şüpheli E.K, yakalandı.

E.K'nın parayı Şişli'deki bir alışveriş merkezinde bekleyen Nijerya uyruklu A.K'ye teslim edeceğini belirtmesi üzerine bu kişi de gözaltına alındı.

Şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda B.K. ve Nijerya uyruklu A.A. ile İ.A.K. de yakalandı.

İ.A.K'nin 2012-2013 sezonunda Cizrespor'da futbol oynadığı öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.